16.4.18

Η ΝΔ πήρε πίσω την πρόσκληση...

giounker...αλλά την ξαναέστειλε το Μαξίμου!...

Πλούσιο παρασκήνιο συνοδεύει την επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα στις...
26 του μηνός. 

Ο Γιούνκερ είχε αρχικά προσκληθεί από την ΝΔ και το ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή, επειδή είχε αποφασιστεί να διοργανωθεί μία μεγάλη εκδήλωση για την επέτειο από τον θάνατο του Εθνάρχη και ιδρυτή της ΝΔ. 

Ωστόσο, επειδή όλοι στη ΝΔ καταλάβαιναν πως αν γίνει αυτό παρουσία του προέδρου της Κομισιόν, δε θα ήταν δυνατόν να μην προσκληθεί ο πρωθυπουργός, η εκδήλωση… ακυρώθηκε. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Πέτρος Μολυβιάτης, φέρεται να ενημέρωσε το γραφείο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η εκδήλωση ματαιώθηκε –και αυτό δεν άρεσε καθόλου στον λουξεμβούργιο κοινοτικό αξιωματούχο, που ήθελε να μεταβεί στην Ελλάδα. 

Όλα αυτά, λοιπόν, υπέπεσαν στην αντίληψη του Μεγάρου Μαξίμου που ανέλαβε να στείλει εκείνο… πρόσκληση στον πρόεδρο της Κομισιόν, καλώντας τον να έρθει να μιλήσει στην ελληνική Βουλή για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και για το τέλος του «μνημονιακού» προγράμματος. 

Η πρόταση έγινε αποδεκτή και ο Γιούνκερ στις 26 του μηνός θα μιλήσει στην ελληνική Βουλή, θα έχει συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κάπως έτσι, θα γίνει ακριβώς ό,τι φοβόταν η ΝΔ με τη διαφορά ότι δε θα τιμηθεί καθόλου η μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: