30.4.18

Παπακώστα: Συζητάμε με Αντώναρο για νέο πολιτικό φορέα

Παπακώστα: Συζητάμε με Αντώναρο για νέο πολιτικό φορέα Πολιτικό κενό ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ βλέπει η Κατερίνα Παπακώστα και αυτό το κενό ευελπιστεί να καλυφθεί από έναν...
νέο πολιτικό φορέα, που θα έχει την ονομασία "ΝΕΟ". 

Η ανεξάρτητη βουλευτής, μιλώντας στον Real Fm 97,8, υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία "έχει ακροδεξιά ρητορική" και επιβεβαίωσε ότι είναι σε συζητήσεις για τον νέο φορέα με τον διαγραφέντα από το κόμμα, Ευάγγελο Αντώναρο, επισημαίνοντας: "Κουβεντιάζω με όλους, εκτός από τα άκρα".

Αναφορικά με τη ΝΔ η κ. Παπακώστα δήλωσε: "Άνηκα, ανήκω και θα ανήκω υπό την έννοια της ιδεολογίας και του αξιακού DNA που περιέχει αυτή η ιδεολογία. Οι πολίτες όμως δεν αναγνωρίζουν ούτε την ιδεολογική μας προσέγγιση με καθαρό τρόπο, ούτε το αξιακό μας DNA ως παράταξη και υπό την έννοια αυτή θεωρούμε ότι υπάρχει ένα κενό στο χώρο ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ,γιατί εκτιμώ ότι αυτό το κενό πρέπει πολιτικά να καλυφθεί και για αυτό αναγγέλθηκε η πολιτική πρωτοβουλία που φέρει τον τίτλο ΝΕΟ".

Στο ερώτημα αν βλέπει μετατόπιση από τον χώρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού της ΝΔ σε πιο νεοφιλελεύθερες θέσεις τόνισε ότι "Έκανα μια τεράστια προσπάθεια στο εσωτερικό της ΝΔ να εμποδίσω αυτό το πράγμα, οι δυνάμεις μου ως βουλευτού είναι συγκεκριμένες, η στρατηγική είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μπορούμε να πολιτευόμαστε με κυνικό τρόπο και δεν εννοώ σε προσωπικό επίπεδο η ηγετική ομάδα, εννοώ συνολικά, η στρατηγική με όρους νεοφιλελευθερισμού, δεν μπορείς στο όνομα της ασύδοτης αγοράς, γιατί αν μας ενδιαφέρουν οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι υπάρχει πρόβλημα πολιτικό".

"Η ΝΔ στο οικονομικό μοντέλο έχει νεοφιλελεύθερη άποψη, στη ρητορική της είναι ακριβώς συμπεριφορά ακροδεξιάς παράταξης, η οποία δεν συνάδει με τη λογική της πολυσυλλεκτικότητας που είχε παραδοσιακά η παράταξη" συμπλήρωσε.

"Συνομιλούμε με τον κ. Αντώναρο, είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε πολλά στελέχη" τόνισε.

"Έχω ζητήσει ενημέρωση και από άλλους υπουργούς, οφείλουν να κάνουν ενημέρωση στους βουλευτές, η ψήφος μας πρέπει να είναι ενήμερη ψήφος, δεν μπορεί να μην ενημερωνόμαστε από την πηγή. Αυτές τις ημέρες θα ενημερωθώ και από τον κ. Τόσκα για θέματα ασφάλειας" είπε η κ. Παπακώστα.

"Η ένσταση μου και η σύγκρουση μου ήταν βαθιά πολιτική απέναντι στη σημερινή στρατηγική της ΝΔ. Είπα ότι η ηγετική ομάδα της ΝΔ είναι οι καλύτεροι φίλοι της κυβέρνησης. Βλέπω ψύχος πολικό σε σχέση με τις θέσεις της ΝΔ" κατέληξε.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: