31.5.18

Ο άστεγος και το 100ευρω...

ΒΙΝΤΕΟ

Τι γίνεται όταν σε δρόμο του Μιλάνο, μπροστά από έναν άστεγο που «κοιμάται», βρίσκεται το ποτηράκι του με 100 «ευρώ» και κάτι ψιλά;

Ο μπλόγκερ Kiko.Co αποφάσισε να δοκιμάσει τους...
συμπολίτες του σε ένα κοινωνικό πείραμα που κατέγραφε η κάμερα και το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο... Στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.

Ο Kiko.Co έστρωσε σε μια γωνιά δρόμου παριστάνοντας τον άστεγο και τον κοιμισμένο και μπροστά του άφησε ένα πλαστικό ποτήρι για τις προσφορές των περαστικών και μέσα έβαλε δύο πλαστά 50ευρα. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Αρκετοί βούτηξαν τα λεφτά φεύγοντας, άλλοι διακριτικά - άλλοι όχι, ακόμα και όταν ο Kiko τους έβαλε τις φωνές.

Ένας εξ αυτών μάλιστα τσέκαρε τον Kiko να δει εάν πραγματικά κοιμόταν και αφού τον «ξύπνησε» τον διαβεβαίωσε ότι «όλα ήταν εντάξει» και μπορεί να ξανακοιμηθεί ήσυχος, ενώ ταυτόχρονα παρέδιδε τα χρήματα σε συνεργό του πίσω από την πλάτη του.

Ενας άλλος καλοντυμένος νεαρός φαίνεται να το σκεφτόταν και έπρεπε να τον πείσει το κορίτσι που τον συνόδευε, το οποίο επέμενε ότι «ο άστεγος τα χρειάζεται περισσότερο από εμάς».

Υπάρχουν και στιγμές... ακεραιότητας, κυρίως προς το τέλος του βίντεο, όταν ένας ηλικιωμένος ξυπνάει τον Kiko για να του πει να προσέχει τα χρήματα του.

Όταν ο μπλόγκερ τού λέει ότι είναι πλαστά τα χαρτονομίσματα, ο άνδρας φέρεται να προσφέρεται να του δώσει όσα χρήματα είχε επάνω του.  

Το βίντεο το έχουν ήδη δει πάνω από 300.000 άτομα στο Facebook...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: