31.5.18

«Να επιστρέψει στο 13% ο φόρος στην εστίαση»...

Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακης sevΘύμα της υπεροφορολόγησης χαρακτήρισε τον τουρισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης στη...
γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Για του λόγου το αληθές έδωσε δύο παραδείγματα, αυτά της επιβολής τέλους διανυκτέρευσης και της αύξησης του φόρου στις επιχειρήσεις.

Όπως είπε «η μείωση των υσντελεστεων είναι στο κέντρο της πολιτικής μας πρότασης» προσθέτοντας ότι «έχουμε περιθώρια μείωση φορολογικών συντελεστών δεσμευόμενος για μείωση 20% εντός διετίας στον φόρο επιχειρήσεων και 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα τόνισε ότι «έχουμε δέσμευτεί για επανεξέταση του τέλους διανυκτέρευσης» συμπληρώνοντας ότι «θα καταργηθεί εάν έχουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι ο ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο 13% υποστηρίζοντας ότι «θα δώσει αυτόματη ανακούφιση στο τουρισιτκό προιόν και θα αυξηθεί η φορολογική συμμόρφωση».

«Τελικός μας στόχος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «είναι να υπάρξουν δύο ενιαίοι συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%» εξηγώντας ότι «δεν μπορούμε να το κάνουμε άμεσα». «Μικρότεροι φόροι δημιουργούν αναπτυξιακή δυναμική» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κάλεσε τους επιχειρηματίες του τουρισμού σε μια συμφωνία αλήθειας. «Θα μειώσω φόρους και εισφορές, θα διευκολύνω τη ρευστότητα. Περιμένω από εσάς να είστε φορολογικά συνεπείς, να φροντίζετε τους εργαόμενους σας, να φροντίζετε το περιβάλλον».

Χαρακτήρισε, δε, «εμβληματική επένδυση το Ελληνικό» ξεκαθαρίζοντας ότι «θα προχωρήσει και θα γίνει γιατί θα υπάρχει η απόλυτη πολιτική βούληση της κυβέρνησης, όχι όπως σήμερα που η μισή μπορεί να το θέλει και η άλλη μισή να μην το θέλει.»...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: