31.5.18

Βεβήλωσε 200 τάφόπλακες με σβάστικες...

tafoiΤην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος ενός άντρα μετά την ανακάλυψη αγκυλωτών σταυρών σε περίπου 200 ταφόπλακες στο...
νεκροταφείο μιας μικρής πόλης στην αμερικανική Πολιτεία του Ιλινόις γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.

Στις επιτύμβιες πλάκες ζωγραφίστηκαν σβάστικες με μαύρο σπρέι τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, στο νεκροταφείο της μικρής πόλης Γκλεν Κάρμπον.

Το νεκροταφείο βεβηλώθηκε κατά τη διάρκεια του λεγόμενου Memorial Day Weekend, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να αποτίσουν φόρο τιμής σε συμπολίτες τους πεσόντες στα πεδία των μαχών ή αγνοούμενους σε πολέμους. Περίπου 1.300 στρατιωτικοί είναι θαμμένοι στο συγκεκριμένο νεκροταφείο, που δεν υποδέχεται μόνο πιστούς συγκεκριμένου θρησκεύματος όπως άλλα στις ΗΠΑ.

Ο 34χρονος ύποπτος καταγράφηκε ενώ βεβήλωνε τους τάφους από κάμερες του κλειστού κυκλώματος επιτήρησης του χώρου, γεγονός που επέτρεψε στην αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψή του.

Ο άνδρας, ο οποίος κατονομάστηκε από τις αρχές ως Τίμοθι Μακλίν, κατηγορείται για διάφορα ποινικά αδικήματα, ανάμεσά τους εγκλήματα μίσους, ανέφερε η αστυνομία. Τα κίνητρά του για την ώρα παραμένουν άγνωστα.

«Δεν είχαμε δει ποτέ κάτι τέτοιου μεγέθους εδώ και τριάντα χρόνια που βρίσκομαι εδώ», δήλωσε ο Μαρκ Τζόνσον, φρουρός του κοιμητηρίου, στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KMOV.

Ομάδες καθαριστών και εθελοντών έσβησαν τους αγκυλωτούς σταυρούς πριν από την τελετή της Ημέρας Μνήμης, τη Δευτέρα, με την τοποθέτηση του εθνικού συμβόλου των ΗΠΑ για την απότιση φόρου τιμής στα μνήματα των μελών των ένοπλων δυνάμεων που έχουν ταφεί εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: