21.5.18

Στις ΗΠΑ σκάνδαλα... στην Ελλάδα σκευωρίες...

Ο Michael Cohen, προσωπικός δικηγόρος του Ντ. Τραμπ στην αρχή της προεδρίας του, είχε υπογράψει σύμβαση με τη Novartis έναντι αμοιβής 1,2 εκατ. δολαρίων Εκτακτη είδηση ήταν τις προηγούμενες ημέρες για τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και όλα τα διεθνή πρακτορεία το ότι ο Michael Cohen, προσωπικός δικηγόρος του Ντ. Τραμπ στην...
αρχή της προεδρίας του, είχε υπογράψει σύμβαση με τη Novartis έναντι αμοιβής 1,2 εκατ. δολαρίων.

Η είδηση αυτή, που έκανε προ ημερών τον γύρο του κόσμου, δεν απασχόλησε τα ελληνικά ΜΜΕ (πλην του ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα Documento) ούτε καν με αφορμή την επίκαιρη συζήτηση στη Βουλή για την επιστροφή της δικογραφίας Novartis στη Δικαιοσύνη.

Αντίθετα οι ευθείες απειλές και οι καταγγελίες για σκευωρία προσπάθησαν και πάλι να καλύψουν τον θόρυβο για το τεράστιο σκάνδαλο και την ανάγκη διαλεύκανσής του από τους φυσικούς δικαστές.

Φαίνεται όμως ότι στην Αμερική η Δικαιοσύνη και κυρίως το Κογκρέσο έχουν τελικά μεγαλύτερες ευαισθησίες σε ζητήματα κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, διαφθοράς και διαπλοκής όσο κι αν τα φαινόμενα είναι συχνά και στις ΗΠΑ.

Ντάνι Βέργου, Άντα Ψαρρά

efsyn.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: