31.5.18

Η Ρουάντα γίνεται χορηγός της Άρσεναλ...

Αποτέλεσμα εικόνας για rwanda kidΗ Ρουάντα είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής και ένας μεγάλος αποδέκτης αναπτυξιακής βοήθειας. Το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα στην...
αφρικανική χώρα είναι μόλις 700 δολάρια. Αυτό δεν εμπόδισε, πάντως, τις αρχές να συνάψουν μια δαπανηρή συμφωνία με την αγγλική ομάδα της Άρσεναλ με στόχο τη διαφήμιση της χώρας.

Η συμφωνία είναι τριετής και η Ρουάντα θα πρέπει να καταβάλει στην Άρσεναλ 34 εκατομμύρια ευρώ με αντάλλαγμα την αναγραφή της φράσης "Επισκεφθείτε τη Ρουάντα" στο αριστερό μανίκι της φανέλας των ποδοσφαιριστών των Κανονιέρηδων.

«Οι χώρες που δίνουν αναπτυξιακή βοήθεια στη Ρουάντα δεν έχουν λόγο να διαμαρτυρηθούν, καθώς η χορηγία θα πληρωθεί μέσω των εσόδων από την αύξηση του τουρισμού», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Olivier Nduhungirehe. «Το λογότυπο, "Επισκεφθείτε τη Ρουάντα" στις φανέλες της Άρσεναλ, έχει ως στόχο να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και να βοηθήσει τη Ρουάντα να γίνει ανεξάρτητη από την αναπτυξιακή βοήθεια», πρόσθεσε.

Η επικεφαλής της αναπτυξιακής εταιρείας της Ρουάντα, Claire Akamazi, υπερασπίστηκε τη σύμβαση ως επένδυση στο μέλλον. «Όσο πιο πολλά κερδίσει η Ρουάντα τον τουρισμό, τόσα περισσότερα μπορούμε να επενδύσουμε στους ανθρώπους μας», τόνισε.

Βρετανοί βουλευτές επέκριναν πάντως τη συμφωνία χορηγίας.

Ο τουρισμός είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές συναλλάγματος για τη Ρουάντα, ειδικά στις περιοχές όπου ζουν οι γορίλες. Ωστόσο, η Ρουάντα - που έζησε τον τρόμο μιας εθνοτικής γενοκτονίας το 1994 - εξακολουθεί να είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, παρά την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον αντίστοιχο δείκτη των Ηνωμένων Εθνών, η Ρουάντα κατατάσσεται στην 159η θέση από τις 188 χώρες μέλη του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: