31.5.18

Ρεκόρ προστίμων στη Μύκονο...

containers...1,6 εκατ. ευρώ μέσα σε 4 μέρες!...

Μια θέση στο... βιβλίο Γκίνες διεκδικεί η Πολεοδομία της Σύρου μετά το τελευταίο σαρωτικό της πέρασμα από το Νησί των Ανέμων. Κλιμάκιο της υπηρεσίας μέσα σε...
τέσσερα μόλις 24ωρα επέβαλε πρόστιμα ύψους 1,6 εκατ. Ευρώ για πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Ωστόσο το εντυπωσιακό είναι ότι παρά τα τσουχτερά πρόστιμα, οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων συνεχίζουν απτόητοι να χτίζουν χωρίς άδειες, μην υπολογίζοντας ούτε την Εισαγγελία Σύρου, ούτε την Αστυνομία, ούτε και την αρμόδια Πολεοδομία βασιζόμενοι στη λογική ότι τα κέρδη που θα αποκομίσουν από την φετινή σεζόν επαρκούν και για να καλύψουν τα βαρύτατα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.

Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, το κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου που κατέβηκε για επιτόπιες αυτοψίες σε αυθαίρετες κατασκευές πριν απο λίγες μέρες επέβαλε πρόστιμα ύψους 1,6 εκατ. Ευρώ σε διάστημα τεσσάρων ημερών. 

Στο στόχαστρο των πολεοδομικών Αρχών μπήκαν και τα εκατοντάδες κοντέινερ που τείνουν να αλλάξουν την φυσιογνωμία του νησιού, έπειτα κι απο παρέμβαση της δημοτικής Αρχής, που ζήτησε από τους κατόχους τους να τα απομακρύνουν το συντομότερο δυνατό.

Χαρακτηριστική περίπτωση, η παραλία της Ελιάς, όπου εντοπίστηκαν πλήθος κοντέινερ, κάποια εκ των οποίων χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί χώροι κι άλλα ως χώρος φιλοξενίας εργαζόμενων.

Στη συγκεκριμένη παραλία επεβλήθη και το υψηλότερο πρόστιμο, πάνω από 300.000 ευρώ για την ύπαρξη κοντέινερ γιγαντιαίων διαστάσεων, όπως βλέπετε και στο σχετικό φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το protothema.gr

O δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, μιλώντας στο protothema.gr για την εικόνα που παρουσιάζει το νησί εξαιτίας των κοντέινερ, ανέφερε ότι: “Ως Δημοτική Αρχή διαπιστώσαμε εγκαίρως το πρόβλημα και μάλιστα με σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , η οποία προηγήθηκε των δημοσιευμάτων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση όλων των συναρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος”.

Και συνέχισε: “Οι αρμόδιοι ελεγκτές της Πολεοδομίας Σύρου, αντέδρασαν σε χρόνο ρεκόρ και με την αμέριστη υποστήριξη τόσο του Λιμενικού όσο και της Αστυνομίας, προέβησαν στους πρώτους ελέγχους και στην επιβολή προστίμων, ανάλογων με τις παραβάσεις που σημειώθηκαν.Μάλιστα, αρκετά κοντέινερ έχουν ήδη απομακρυνθεί, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να απομακρυνθούν πολλά περισσότερα.Οι έλεγχοι από την Πολεοδομία Σύρου θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δε θα υπάρξει επανάληψη του φαινομένου.

Έχουμε δεσμευτεί ως Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του τόπου, ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με το φυσικό κάλλος και να αλλοιώσει το μοναδικό κυκλαδίτικο τοπίο της Μυκόνου!Θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε τα αυτονόητα και να αναλογιστούμε ποιο νησί θέλουμε να κληρονομήσουμε στη νέα γενιά Μυκονιατών, που σε λίγα χρόνια θα αναλάβει τις τύχες του τόπου μας.»...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: