31.5.18

Γονέας χτύπησε εκπαιδευτικό στη Φλώρινα...

Βιαιοπραγία γονέα μαθητή κατά εκπαιδευτικού σημειώθηκε σε σχολείο στη Φλώρινα - «Τέτοια περιστατικά είναι απαράδεκτο να... συμβαίνουν εις βάρος εκπαιδευτικών και είναι απολύτως καταδικαστέα», τονίζει το...
υπουργείο Παιδείας.

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό βιαιοπραγίας γονέα μαθητή κατά εκπαιδευτικού σε σχολείο στη Φλώρινα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:

«Τέτοια περιστατικά είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν εις βάρος εκπαιδευτικών και είναι απολύτως καταδικαστέα.

Οι εκπαιδευτικοί σε όλα τα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων επιτελούν τεράστιας σημασίας λειτούργημα και είναι εκείνοι που κράτησαν τα τελευταία χρόνια όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα παρά τις τεράστιες περικοπές που έγιναν τα πρώτα 5 χρόνια της κρίσης.

Εκπαιδευτικοί και γονείς πρέπει να έχουν στενή συνεργασία και όχι σχέση αντιπαλότητας. Ορισμένοι γονείς, όμως, πρέπει να αντιληφθούν ότι ο εκπαιδευτικός έχει την απόλυτη ευθύνη της καθημερινής λειτουργίας του σχολείου και συνεπώς την ευθύνη για την εφαρμογή παιδαγωγικών μέτρων που κρίνει αναγκαία κατά περίπτωση.

Το Υπουργείο εκφράζει την συμπαράστασή του στον εκπαιδευτικό που δέχθηκε την επίθεση και την εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την καθημερινή προσφορά τους»...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: