21.5.18

Φτηνά διαδικτυακά κόλπα...

Έτσι και αλλιώς, η επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη προκαλεί σοκ –έστω και αν η λέξη από την πολλή χρήση στα Μέσα έχει αποθηκευτεί στο στοκ με τις...
εκφράσεις μιντιακής κοινοτοπίας που ντανιάρονται στις εφημερίδες, στις κάρτες των τηλεοπτικών ειδήσεων και, κυρίως, στο διαδίκτυο και είναι έτοιμες για πάσα εύκολη χρήση. 

Σοκάρει, χωρίς υπερβολή, το γεγονός από την πρώτη στιγμή που το διαβάζεις. Όταν, όμως έχει περάσει ένα εικοσιτετράωρο με αλλεπάλληλες περιγραφές και φωτογραφίας στα Μέσα, περιμένεις ότι ο τίτλος «σοκάρουν τα όσα περιγράφει ο Μπουτάτρης για τη επίθεση που δέχτηκε» θα έχει να πει κάτι περισσότερο για να σοκάρει εκ νέου. 

Ότι η περιγραφή από τον ίδιο έχει κάτι καινούργιο που πραγματικά σοκάρει. Πατάς, λοιπόν, το λινκ και διαβάζεις ότι ο δήμαρχος χαρακτήρισε άθλια την επίθεση (κανένα σοκ από τη δήλωση αυτή καθαυτή), ότι έχει άριστη σχέση με τους Πόντιους και δεν πιστεύει ότι εκείνοι που τον χτύπησαν προέρχονται από τον ποντιακό χώρο, ότι ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησε (αυτονόητο), ότι διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους κ.λπ.

Ώσπου φτάνεις στην περιγραφή που αναγγέλλει ο τίτλος του θέματος και από την οποία περιμένεις να διαβάσεις κάτι περισσότερο από αυτά που είχαν τα προηγούμενα ρεπορτάζ και τα οποία δικαίως σε σόκαραν. Αλλά ο Μπουτάρης παραπέμπει για περισσότερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα και λέει μόνο ότι:

** «Παντού με χτύπησαν» (το είδαμε στις φωτογραφίες)
** «Ήταν κάμποσοι» (είχε γραφτεί και αυτό).
** «Με χτυπούσαν παντού» (επανάληψη της πρώτης φράσης).
** «Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα» (έχουν περιγραφεί από την πρώτη στιγμή και ήδη είχαμε σοκαριστεί).

Το χτύπημα στο λινκ με τις δηλώσεις Μπουτάρη θα το έπαιρναν έτσι και αλλιώς. Αυτό που δεν πήραν από τον τίτλο είναι την εκτίμηση του αναγνώστη για το φτηνό κόλπο (με τα διάφορα «σοκ») και το οποίο είναι ένα από τα πολλά διαδικτυακά που χρησιμοποιούνται.

harddog-sport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: