11.5.18

Η ΝΔ και ο πόλεμος στη Συρία...


Πριν από τρεις εβδομάδες, η Νέα Δημοκρατία έβγαλε δελτίο τύπου, μέσω του οποίου, ο τομεάρχης Εξωτερικών της, Γιώργος Κουμουτσάκος, στήριζε τις...
πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και των Η.Π.Α. στη Συρία, μιλώντας για χρήση χημικών όπλων στη Douma και στην Ανατολική Ghouta [1].

Ο κύριος Κουμουτσάκος, προχώρησε, μία μέρα αργότερα, στις 15/04/2018, κάνοντας λόγο, στο ΣΚΑΪ, στην εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά, για διγλωσσία της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα, καθώς, όπως είπε, από τη μία, κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι κρατάνε αποστάσεις από αυτό [2] και από την άλλη, η κυβέρνηση υποστήριξε στο συμβούλιο των μόνιμων αντιπροσώπων του NATO, την προηγούμενη μέρα, τα χτυπήματα, αποδεχόμενη την ανάλυση, περί χρήσης χημικών όπλων, από το καθεστώς Assad, πάνω στην οποία βασίστηκε η επίθεση [3].

Επίσης, δήλωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να μείνει έξω από οποιαδήποτε επιχειρησιακή εμπλοκή», πως «αυτά τα όπλα δημιουργούν τα μεγάλα προσφυγικά κύματα» και πως «η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει όλες τις δομές στα νησιά», για την αντιμετώπιση πιθανών νέων μεταναστευτικών ροών.

Η αλήθεια είναι ότι η επισήμανση για την ανακοίνωση του Βόρειου Ατλαντικού Συμβουλίου είναι ορθή, [4] ωστόσο, ούτε αυτός δε θα έπρεπε να παρουσιάζει τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, για τον πόλεμο στη Συρία, ως ουδέτερη, και αυτό γιατί ο ίδιος είχε προτείνει, από το Βήμα της Κυριακής, στις 07/01/2018, την ανανέωση της συμφωνίας για τη βάση της Σούδας, με τις Η.Π.Α., για διάστημα μεγαλύτερο του τωρινού, «ακόμα και πενταετίας», επικαλούμενος, για να υποστηρίξει τη θέση του, την αβεβαιότητα στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα [5].



Η βάση αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για έναν πόλεμο, σαν και αυτό της Συρίας. Έναν πόλεμο, που δημιουργεί όλο και περισσότερους πρόσφυγες. Αυτό είναι καλό να το γνωρίζουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι υποστηρίζουν τη σκληρή γραμμή στο προσφυγικό.

Διαβαστε ολόκληρο το κείμενο του Κωνσταντίνου Καγκελίδη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: