31.5.18

Κόντρα στον Κυριάκο ο Μεϊμαράκης...

Υπέρ της ολοκλήρωσης της τετραετίας...

Στην άποψη του περί εθνικής συνεννόησης επέμεινε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ομιλία του σήμερα στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, εκτιμώντας ουσιαστικά ότι οι κυβερνήσεις...
στις χώρες που είναι σε κρίση πρέπει να εξαντλούν την τετραετία.

"Είμαι αυτός που έλεγε και - παρεξηγήθηκε - ότι τα προγράμματα στις ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να αντιστοιχούν στον εκλογικό κύκλο. Γιατί όποιες χώρες ολοκλήρωσαν προγράμματα, το πέτυχαν σε μια θητεία προεδρική ή κοινοβουλευτική και αναφέρομαι στην Κύπρο", είπε συγκεκριμένα ο κ.Μεϊμαράκης.

"Άρα, αν δεν υπήρχαν οι βίαια προκληθείσες εκλογές του 2015, θα ήμασταν με πολύ πιο ήπιο τρόπο και πιο γρήγορα στην κανονικότητα", εκτίμησε, ενώ υπερασπίστηκε τη δική του στάση ως μεταβατικού τότε προέδρου της ΝΔ τον Αύγουστο του 2015, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση παρά ορισμένες "σκληρές" φωνές στο εσωτερικό της αποφάσισε να ψηφίσει τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Απάντησε λοιπόν εμμέσως πλην σαφώς σε όσους άσκησαν και ασκούν κριτική στη ΝΔ για τη στάση της τον Αύγουστο του 2015, λέγοντας: «Θα ήταν εύκολο για μας να μην ψηφίσουμε τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και ήταν πολλοί εκείνοι που έλεγαν "καλά, δεν θέλεις να γίνεις Πρωθυπουργός; Δεν θέλεις να γίνουν εκλογές, υπάρχει αντιπολίτευση που συναινεί και δεν οδηγεί τη χώρα σε εκλογές;". Ναι, συναινέσαμε στη συμφωνία για τους στόχους (και όχι για μέτρα) επειδή η Νέα Δημοκρατία πάντα είναι ο εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Ναι, συναινέσαμε διότι η χώρα θα καταστρεφόταν και προτιμήσαμε να σωθεί η χώρα, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον. Προτιμήσαμε να μείνει στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή πορεία και θα έλεγα ότι εμείς επιβάλαμε τότε στην κυβέρνηση να ξαναμπεί στις ευρωπαϊκές ράγες. Δεν πρέπει λοιπόν σήμερα να καυχιέται τόσο πολύ, ως ο ευρωπαϊκός εγγυητής στην Ελλάδα, να μην καυχιέται τόσο πολύ σήμερα για την πορεία των αποτελεσμάτων του προγράμματος. Εγώ πιστεύω ότι θα ήμασταν καλύτερα σήμερα, αν είχαμε συμφωνήσει από τότε».

Ο κ.Μεϊμαράκης χαρακτηρίζοντας ουσιαστική και παραγωγική την συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα υποστήριξε ότι «για να είναι ο διάλογος αυτός ουσιαστικός και παραγωγικός θα πρέπει να βασίζεται στα στοιχεία της ειλικρίνειας και σε παραδοχές λαθών που έγιναν στο παρελθόν και που διδαχθήκαμε από αυτά. Θα πρέπει να γίνει με όρους του μέλλοντος και όχι με όρους του παρελθόντος ή με κραυγές και έντονες αντιπαραθέσεις, αλλά με επιχειρήματα, με σύνεση και με ψυχραιμία».

Εγκωμίασε δε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Εκτίμησε ότι « ο διάλογος για την επόμενη μέρα είναι αναβαθμισμένος με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος ασκεί τα Συνταγματικά του καθήκοντα με άψογο τρόπο, ως σύμβολο ενότητας και ως έκφραση του ελληνικού έθνους»και ζήτησε από τα κόμματα, την κυβέρνηση, τους θεσμούς και την Ευρώπη να μπορέσουν να συμφωνήσουν τόσο για την πορεία της Ευρωζώνης όσο και της Ευρώπης συνολικά.

Τελειώνοντας, την τοποθέτησή του ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, υπενθύμισε ότι έργα όπως η COSCO και η αξιοποίηση του λιμανιού του Πειραιά έγιναν επί διακυβέρνησης ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Γκίκα Χαρδούβελη, ανέφερε: «Εάν δεν είχαν προκύψει οι εκλογές του Ιανουαρίου το 2015, θα είχε βγει η Ελλάδα από τότε από το πρόγραμμα»...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: