31.5.18

Άρχισαν να εξιστορούν τη φρίκη...

Αποτέλεσμα εικόνας για λέρος βιασμόςΣυγκλονίζουν οι περιγραφές των παιδιών στη Λέρο...

Τα τρία από τα τέσσερα παιδιά των τεράτων της Λέρου, άρχισαν να εξιστορούν ενώπιον του ανακριτή στην Κω τη φρίκη που ζούσαν μέσα στο...
σπίτι τους, από τα χέρια των γονιών τους.

Στην Κω έχουν οδηγηθεί ο μεγαλύτερος γιος, 27 ετών, η ηλικίας 13,5 ετών αδελφή του και το μικρότερο παιδί, ηλικίας 8 ετών. Ο 24χρονος αδελφός τους, που πάσχει από νοητική υστέρηση αναμένεται να εξεταστεί από ψυχολόγους και στη συνέχεια από τον ανακριτή.

Οι μαρτυρίες των παιδιών, στις οποίες περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν, είναι κρίσιμες για τη σύνταξη του κατηγορητηρίου σε βάρος των γονιών τους. Οι γονείς - τέρατα στις προανακριτικές τους ομολογίες παραδέχτηκαν τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τα παιδιά τους με στόχο την ευχαρίστησή τους.

«Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν», είπαν στους αστυνομικούς.

Μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στην υπόθεση, τα παιδιά βρίσκονται στην Κω. Εξετάσθηκαν από ψυχολόγο, ο οποίος αναμένεται να σκιαγραφήσει το ψυχολογικό τους προφίλ και θα επιχειρήσει να καταγράψει τις πληγές που έχουν αφήσει στις ψυχές τους τα όσα έζησαν. Έως ότου ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες τα παιδιά θα παραμείνουν στην Κω. 

Το μεγαλύτερο παιδί τους, ως ενήλικο, μπορεί να καθορίζει μόνο του τη ζωή του, ωστόσο τα άλλα τρία θα τεθούν υπό την προστασία του κράτους, αφού ο μεν 24χρονος δεν μπορεί να ζήσει μόνος του, ενώ τα άλλα δύο παιδιά είναι ανήλικα. Σύμφωνα με την παραγγελία της κ. Δημητρίου, αυτά τα παιδιά θα μεταφερθούν σε δομές προστασίας στην Αθήνα.

Αναπάντητο παραμένει τι συνέβη πριν από έναν χρόνο. Τότε, το κορίτσι και το μικρότερο αγόρι της οικογένειας είχαν νοσηλευθεί με εισαγγελική παραγγελία σε νοσοκομείο Παίδων. Το κορίτσι, το είχε σκάσει όταν έμαθε ότι θα επέστρεφε στα χέρια των γονιών - τεράτων και βιαστών της, όπως και έγινε τελικά.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Λέρου, κ. Μιχάλης Τόλιας: «Μία και μοναδική καταγγελία ήταν της μικρής πριν ένα χρόνο περίπου ότι την κλείδωναν στο ίδιο δωμάτιο οι γονείς που κοιμόντουσαν για να βλέπει μάλλον αυτά που γινόντουσαν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρέπεμψαν το παιδί στην Αθήνα, σε ειδικούς οι οποίοι εξέτασαν και το παιδί αλλά και τους γονείς απ' όσο γνωρίζω και αργότερα επέστρεψαν στο νησί».

Οι δύο γονείς παραμένουν κρατούμενοι στη Λέρο, αφού μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος τους για κακουργηματικές πράξεις, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: