21.5.18

Επιμένει ο Ζάεφ σε “Μακεδονία του Ίλιντεν”...

Η πρόταση «Μακεδονία του Ίλιντεν» συνεχίζεται και βρίσκεται στο τραπέζι, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, υποστηρίζοντας ότι...
ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της πλειοψηφίας των κατοίκων και των δύο χωρών.

«Η πρόταση αυτή δεν επηρεάζει την ταυτότητά μας.. Αντίθετα, την ενισχύει και δίνει στην Ελλάδα ένα σύνθετο όνομα με χρονικό προσδιορισμό» δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή του ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί μία ευκαιρία στην πρόταση, η οποία πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την πολυπόθητη λύση.

«Ενθαρρύνουμε τους γείτονές μας να συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως ακριβώς προβλέπει και η δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς» ήταν το μήνυμα που είχε στείλει χτες στην ΠΓΔΜ η ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα επισήμανε ξανά ότι η λύση αυτή καθώς και οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού πρέπει να κατοχυρωθούν με Συνταγματική Αναθεώρηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: