31.5.18

«Επιβεβλημένο να είμαστε ενωμένοι»...

giohfdoh5«Είναι επιβεβλημένο να είμαστε ενωμένοι, Ένοπλες Δυνάμεις, τοπική αυτοδιοίκηση και όλοι οι φορείς της πατρίδας μας, για την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε ομιλία του...
με την ευκαιρία των χθεσινών εγκαινίων του διατηρητέου φάρου στη Μονεμβασιά, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για τη στερέωση και αποκατάσταση του.

Ο κ. Καμμένος μίλησε «για ένα έργο στολίδι για την περιοχή της Μονεμβασιάς, το οποίο εξασφαλίζει επίσης την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου» και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι φάροι που βρίσκονται στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος θα αναβαθμιστούν και θα βρίσκονται σε λειτουργική κατάσταση. 

giohfdoh1

«Η τεχνολογία προχωρά. Όλοι πλέον έχουν γίνει "καπετάνιοι" με ένα GPS ή ένα Plotter και χαράσσουν πορείες μέσα από μία οθόνη. Όταν όμως έρθει μία πολεμική κρίση, ίσως τίποτε από αυτά δεν θα λειτουργεί. Οι φάροι είναι αυτοί που θα λειτουργούν και θα είναι το μόνο μέσο το οποίο θα μπορεί να οδηγήσει τις επιχειρήσεις προστασίας της εθνικής μας κυριαρχίας και της κυριαρχίας των θαλασσών. Γι' αυτό η Ελλάδα είναι ισχυρότερη. Γι' αυτό κανείς δεν μπορεί να απειλήσει την πατρίδα μας και διά του Ναυτικού, γιατί η ναυτοσύνη των Ελλήνων δεν στηρίζεται ούτε σε δορυφόρους ούτε σε ηλεκτρονικά μέσα» παρατήρησε.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «οι απειλές εκ μέρους της Τουρκίας, η ανασυγκρότηση που γίνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, προωθούν τις δυνάμεις της πατρίδας μας προς εκείνες τις περιοχές οι οποίες δέχονται την άμεση απειλή. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε στο Ανατολικό Αιγαίο, στη Θράκη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τιμούμε περιοχές όπως η Μονεμβασιά, η Λακωνία, η Πελοπόννησος, οι οποίες έχουν δώσει παλικάρια στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν δώσει ήρωες, κρατούν ψηλά τη σημαία, διατηρούν τις παραδόσεις, κρατούν ψηλά το ηθικό και διδάσκουν τα νέα παιδιά να υπηρετούν την πατρίδα είτε ως στρατιώτες είτε ως αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων με περίσσεια υπερηφάνεια».

Τέλος διαβεβαίωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό «είναι έτοιμο να υπερασπιστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα».

Τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Απστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: