31.5.18

Ο Πατούλης Μακεδονομάχος ...

Τη διεξαγωγή συλλαλητηρίων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε δεκατρείς πόλεις την Τετάρτη στις 6 Ιουνίου ανακοίνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την «Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με προεξάρχοντα τον...
πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Η διεξαγωγή των συλλαλητηρίων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ΕΣΗΕΑ. Τα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη.

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα για την «Ελληνικότητα της Μακεδονίας», Μιχάλης Πατσίκας, τόνισε ότι «τα συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν στις 6 Ιουνίου είναι σε συνεννόηση και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση», ενώ ερωτηθείς για το τι πρόκειται να γίνει εάν το ζήτημα της ονομασίας έρθει στη Βουλή, ο Μ. Πατσίκας απάντησε: «Σε δύο μέρες κινητοποιήθηκε όλη η Μακεδονία κι απ' ό,τι φαίνεται όλη η Ελλάδα. Θα μας βρουν απέναντί τους στο Σύνταγμα και θα είμαστε τρία εκατομμύρια. Δεν χρειάζονται ούτε ανακοινώσεις, ούτε τίποτα. Εμείς θα είμαστε εκεί».

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Πατούλης είπε ότι η παρουσία του «υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της ελληνικής αυτοδιοίκησης να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες σε ένα κορυφαίο εθνικό ζήτημα, στο οποίο δεν έχουν θέση οι συμβιβασμοί που υπονομεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έλειψε ποτέ από τους εθνικούς αγώνες, δεν θα λείψει ούτε τώρα».

Επίσης, μεταξύ άλλων έκανε έκκληση «για συντονισμένη απόφαση των δημοτικών συμβουλίων, ώστε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι κανείς δεν έχει δώσει σε κανέναν λευκή επιταγή να παίξει με αποφάσεις που μπορεί να κρύβουν μειοδοτισμούς ή οτιδήποτε άλλο. Η αυτοδιοίκηση είναι εδώ, πιστεύει στην Ελλάδα, είναι η Ελλάδα»...

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: