31.5.18

Γράφει ιστορία η Σάκκαρη...

Αποτέλεσμα εικόνας για σακκαρηΣτους «32» του Ρολάν Γκαρός...

Για πρώτη φορά στην καριέρα της η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στους «32» του Ρολάν Γκαρός καθώς νίκησε την...
Ισπανίδα Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο με 2-0 σετ.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και Νο38 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA έκανε μαγική εμφάνιση απέναντι στο Νο23 του κόσμου, για να πάρει μια σπουδαία, πανηγυρική πρόκριση για τον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Μετά από μόλις 85 λεπτά αγώνα, η Μαρία επιβλήθηκε με 7-5, 6-3 της Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στις «32» καλύτερες τενίστριες του γαλλικού Όπεν και θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή την Ντάρια Κασάτκινα, Νο14 του ταμπλό, που κέρδισε με την σειρά της με 6-3, 6-3 την Κίρστεν Φλίπκενς από το Βέλγιο.

Η Ναβάρο είχε την ευκαιρία της στο πρώτο σετ καθώς έκανε μπρέικ στο 6ο γκέιμ (2-4), είχε σετ πόιντ στο 3-5, όμως η Μαρία όχι απλά το «έσπασε, αλλά με ένα απίθανο σερί πήρε το σετ με 7-5.

Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε σε περίπατο, καθώς η Σάκκαρη προηγήθηκε με 5-1 με την Ναβάρο απλά να μειώνει σε 5-3 και το σετ να τελειώνει με 6-3. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Σάκκαρη επί της Ισπανίδας που την είχε κερδίσει και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Αυτή ήταν και η τέταρτη πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στον 3ο γύρο ενός τουρνουά Grand Slam καθώς το είχε καταφέρει στο αυστραλιανό Όπεν, στο αμερικανικό Όπεν και στο Γουϊιμπλεντον το 2017. Της είχε μείνει μόνο το φημισμένο Ρολάν Γκαρός και τώρα το πετυχαίνει!

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: