31.5.18

Κοστέλο: Έτοιμη να απογειωθεί η Ελλάδα...

Κοστέλο: Έτοιμη να απογειωθεί η Ελλάδα, οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις για το χρέοςΜήνυμα στήριξης αλλά και προειδοποίηση για τον αντίκτυπο της Ιταλίας στην κατάσταση στην Ελλάδα μετά την έξοδο από το...
πρόγραμμα στέλνει ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο.

Μιλώντας στο διεθνές συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο Κοστέλο υπογράμμισε την ανάγκη οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους και να συμφωνήσουν για την Ελλάδα σε ένα πακέτο εμπροσθοβαρών μέτρων.

Η πρόσφατη κρίση στην Ιταλία, όπως σημείωσε ο Κοστέλο, στέλνει ένα μήνυμα πως η Ελλάδα όταν βγει από το Πρόγραμμα θα είναι σε «εύθραυστη κατάσταση». «Υπάρχει αρνητικός αντίκτυπος από την Ιταλία στα spead και όσα συμβαίνουν δεν βοηθούν ούτε την κυβέρνηση, ούτε τις τράπεζες αλλά ούτε και τις επιχειρήσεις» είπε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η χώρα δεν πρέπει να αλλάξει την πολιτική της και να αντιστρέψει τις μεταρρυθμίσεις γιατί με αυτό τον τρόπο θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη.

Ο κ. Κοστέλο παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα «βρίσκεται στο πρόγραμμα οκτώ χρόνια και πολλά έχουν επιτευχθεί. Η Ελλάδα έχει χτίσει το ταμειακό απόθεμα που μειώνει την έκθεση στις αγορές και είναι έτοιμη να απογειωθεί. Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το Πρόγραμμα αλλά βασική πρόκληση αποτελεί η βιώσιμη ανάπτυξη. Απαιτεί οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος και την Ελλάδα να έχει βιώσιμες πολιτικές».

Ο κ. Κοστέλο ανέφερε στην ομιλία του ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το Πρόγραμμα και στο Εurogroup της 21ης Ιουνίου θα εξεταστεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ελάφρυνση του χρέους και η μεταμνημονιακή πορεία της χώρας. Παράλληλα εκτίμησε ότι οι ριζικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα θα απαιτήσουν πέντε με δέκα χρόνια να ολοκληρωθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: