6.5.18

Υπάρχει θέμα...



... με τους συμβασιούχους...
Στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν συμβασιούχοι, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν, διαμαρτυρόμενοι για τη μη πρόσληψη τους.

Όπως ισχυρίστηκαν, ο κ. Σκουρλέτης τους είχε...
πει ότι θα μονιμοποιηθούν, αλλά πλέον βρίσκονται στην ανεργία.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, με παρέμβαση του στο «Ακραίως», σχολίασε: «Ουδέποτε τους είχα πει ότι θα μονιμοποιηθούν. Είπαμε ότι παρατείνεται η διάρκεια της σύμβασης τους μέχρι τον Μάρτιο».

Επέμεινε ότι όσα ακούστηκαν δεν είναι αλήθεια και εξήγησε, πως, «Ό,τι έχω πει σε κατ’ ιδίαν το έχω πει και στη Βουλή και σε συνεντεύξεις». Εξήγησε ακόμα, πως, ο αριθμός όσων προσλαμβάνονται στην καθαριότητα καθορίστηκε από τους Δήμους.

«Ο αριθμός αποφασίστηκε από την αυτοδιοίκηση όχι από τον Σκουρλέτη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επεσήμανε πως «είναι ο πρώτος διαγωνισμός από το 2009 μέσω ΑΣΕΠ για μόνιμες θέσεις εργασίας στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών» και τόνισε πως οι συμβάσεις «δημιουργούσαν ένα καθεστώς ομηρίας».

Απέρριψε τέλος τις καταγγελίες πως δεν υπάρχει πριμοδότηση όσων εργάζονταν ήδη σε αυτές τις υπηρεσίες λέγοντας πως υπάρχει «ειδική μοριοδότησης για όσους έχουν προϋπηρεσία στις ανταποδοτικές υπηρεσίες».

Για το ίδιο θέμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βέττας,  τόνισε, πως, «η κυβέρνηση έπρεπε να λύσει το πρόβλημα των συμβασιούχων. Οι συμβασιούχοι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν χρειαζόταν ΑΣΕΠ. Κάναμε ΑΣΕΠ ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». 

«Περιμένετε να δείτε και τις επόμενες έξι ή επτά προκηρύξεις»,πρόσθεσε.

Ο Κώστας Τασούλας (ΝΔ), σημείωσε από τη δική του πλευρά, πως, «Το 1995 η τότε κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα να να μονιμοποιηθούν συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
Αφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, πως συνεχίζει «το ίδιο αρχαίο ψεύδος ότι όταν προσλαμβάνεσαι ως συμβασιούχος είσαι και μόνιμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους ξεγέλασε λέγοντας τους ότι θα τους μονιμοποιήσει».

Ανεφερε ακόμα, πως, «δεν απολύθηκαν αλλά έληξαν οι συμβάσεις τους. Στο μυαλό τους απολύθηκαν γιατί άλλα τους είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».
Και, επενέλαβε, πως, «ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τους συμβασιούχους» και τονίζει πως «επανέλαβε τις χειρότερες πρακτικές του πελατειακού κράτους».

«Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ψευδώς ότι θα τους μονιμοποιήσει. Έλεγαν ότι η ΝΔ θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, αλλά τελικά απολύει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Τασούλας.

Από το Ποτάμι, ο Δημήτρης Τσιόδρας ανεφερε στο "Ακραίως", πως «είδαμε ανθρώπους σε απελπισία» και πρόσθεσε πως είναι «ντροπή να τους κοροϊδεύεις». 








Με αφορμή δημοσίευμα της «Καθημερινής» για την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, ο  Βέττας παραδέχθηκε, πως, υπήρξε επιβάρυνση της μεσαίας τάξης. 

Το δημοσίευμα αναφέρει, πως, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας 1500 ευρώ μηνιαίως είναι είδος υπο εξαφάνιση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει: «Μια καλά πληρωμένη θέση συνδέεται με μια βιώσιμη θέση εργασίας. Επιβαρύνθηκε η μεσαία τάξη».

Συμπλήρωσε, πως, είναι απαραίτητα τα μέτρα ελάφρυνσης των φόρων.

Για το ίδιο θέμα, ο Τασούλας σημείωσε: «Προφανώς μετά τη χρεοκοπία άρχισε να ταρακουνιέται το σύστημα και προφανώς η μεσαία τάξη. Δεν είναι μόνο οι ασφαλιστικες εισφορές που επιβαρύνουν είναι και η βαριά φορολογία».

«Λέμε με ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής που πιστεύουμε δεν το κάνουμε αναγκαστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταξική πολιτική και το λέει»,  είπε και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που λέγαμε να βγούμε από αυτή την περιπέτεια επεβλήθησαν 21 αυξήσεις φόρων και εισφορών».

«Δεν φτάνουν τα "δίδακτρα" που πληρώσαμε από τις κυβερνήσεις Τσίπρα, μας έβαλαν και "διόδια" για την έξοδο από την κρίση», κετέληξε λέγοντας ο βουλευτής της ΝΔ. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, υποστήριξε από την πλευρά του, πως, «η μεσαία τάξη επλήγη περισσότερο από την κατέρρευση της χώρας» και συμπλήρωσε πως «Δεν είναι μόνο ελληνικό το θέμα της κατάρρευσης της μεσαίας τάξης»...


πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: