31.5.18

Έρχεται κατάρρευση...

Εφιαλτικό αναμένεται το καλοκαίρι για τις εφημερίδες...

Εφιαλτικές αναμένονται οι επόμενες εβδομάδες για τις εφημεριδες και ειδικά για τα κυριακάτικα φύλλα όσο πλησιάζει το καλοκαίρι! Η...
ραγδαία πτώση των κυκλοφοριών που φέτος σημείωσε ιστορικά χαμηλά…  

Θα μοιαζει «παιδική χαρά» μπροστά στην κατάρρευση που έρχεται τους επόμενους μήνες, με κορύφωση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο!

Παρόλο όμως που οι αιτίες ειναι γνωστές, όπως και η αποστροφή του κόσμου για τους δημοσιογράφους και τον Τύπο, κανείς δεν συγκινείται για να αλλάξει ή να βελτιώσει το προϊόν του… Επιβεβαιώνοντας στην πραγματικοτητα τους πολίτες που αποτελεί βαθιά τους πεποίθηση οτι οι σημερινοί εκδότες δεν ενδιαφέρονται για την ενημέρωση!

Τα σημερινά συγκροτήματα Τύπου υπάρχουν για να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα που σπανίως εχουν σχέση με το αγαθό της ενημέρωσης και της πληροφόρησης!

Διαφορετικά θα συμπεριφέρονταν όπως κάθε σοβαρός επαγγελματίας που απειλείται η επιχείρηση του… Και θα φρόντιζε να αλλάξει για να την προστατεύσει.

Οι επόμενοι μήνες λοιπον θα ειναι εξαιρετικά δύσκολοι για τις εφημερίδες, αφού με μετριοπαθείς υπολογισμούς η πτώση των πωλήσεων ειδικά στην κυριακάτικη αγορά αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 15% με 20%! 

Μια απώλεια που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται απο 7.000 εως 10.000 φύλλα για τις εφημερίδες υψηλής (λέμε τώρα) κυκλοφορίας και από 1.000 εως 3.000 φύλλα για τους μικρούς!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: