31.5.18

Υπό απειλή πάνω από ένα στα δύο παιδιά παγκοσμίως

Save the Children: Υπό απειλή πάνω από ένα στα δύο παιδιά παγκοσμίωςΠερισσότερα από τα μισά παιδιά παγκοσμίως κινδυνεύουν από τη φτώχεια, τις συγκρούσεις και τις διακρίσεις εις βάρος των...
κοριτσιών, σύμφωνα με τη βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children.

Στην έκθεσή της με τίτλο «Τα πολλά πρόσωπα του αποκλεισμού» (The Many Faces of Exclusion) η ΜΚΟ αναφέρει ότι περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύριο παιδιά είναι αντιμέτωπα με αυτές τις απειλές, ενώ 153 εκατομμύρια κινδυνεύουν και από τις τρεις.

Αν και η κατάσταση παγκοσμίως έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι, η Save the Children καταγγέλλει ότι η πρόοδος δεν είναι αρκετά γρήγορη.

Η έκθεση, που κατατάσσει 175 χώρες βάσει των απειλών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της διατροφής και της βίας, δημοσιεύθηκε ενόψει της αυριανής Ημέρας των Παιδιών.

Η ΜΚΟ αναφέρει ότι ένα δισεκατομμύριο παιδιά ζουν σε χώρες όπου βρίθει η φτώχεια, περίπου 240 εκατομμύρια σε χώρες όπου μαίνονται συγκρούσεις και 575 εκατομμύρια κορίτσια ζουν σε χώρες όπου οι διακρίσεις βάσει του φύλου είναι κοινές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: