31.5.18

Τουρκικός «Πορθητής»...

Το γεωτρύπανο της Άγκυρας βγαίνει στη Μεσόγειο...

«Θερμό» προβλέπεται και αυτό το καλοκαίρι στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς η Τουρκία έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε...
παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, δήλωσε πως από αυτό το καλοκαίρι ξεκινά η διαδικασία γεώτρησης στην Μεσόγειο. Ο κ. Αλμπαϊράκ συμμετείχε στην «τελετή αποχαιρετισμού του γεωτρύπανου στην Μεσόγειο», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κοτζάελι.

Το γεωτρύπανο ονομάστηκε «Πορθητής» και, κατά τον Τούρκο υπουργό και γαμπρό του Ερντογάν, το όνομα έχει σχέση με την αναβίωση «της ισχυρή κληρονομιάς» των Τούρκων. Είπε ακόμα πως ελπίζει μια μέρα να αναζητήσουν πετρέλαιο και στο Αιγαίο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι αποχαιρετούν τον «Πορθητή», ο οποίος αυτό το καλοκαίρι θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση, βάθους 2.600 μέτρων, στα ανοιχτά της Αττάλειας. «Προχωρούμε στο μέλλον με περισσότερη ασφάλεια, με βήματα επαναστατικά και στην ενέργεια. Θέλω να δώσω άλλη μια είδηση στον λαό μας. Θα προσθέσουμε και δεύτερο πλοίο μας δίπλα στον "Πορθητή" και θα ερευνήσουμε σπιθαμή με σπιθαμή τη θάλασσά μας στη Μαύρη Θάλασσα. Και το δεύτερο πλοίο μας θα προστεθεί στο νηολόγιο της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου (ΤΡΑΟ) φέτος» ανέφερε...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: