22.5.18

Όταν κάποιοι προοδευτικοί ταυτίζονται με τον Ψωμιάδη!...


Για τα φασισταριά που χτύπησαν τον Μπουτάρη δεν χρειάζονται πολλά. Μονάχα...
θρασύδειλοι, μικρόνοες και τζάμπα μάγκες βιαιοπραγούν εναντίον ενός ανυπεράσπιστου και μόνου.

Όμως ποιός πυρπολεί το μυαλό του φασίστα και
τι οπλίζει τα χέρια του; Εδώ, λογής ιδεοληπτικοί επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ. Αποδίδουν την βαρβαρότητα στις πολιτικές ιδέες και τις εν γένει απόψεις, θεωρώντας ηθικούς αυτουργούς εκείνους που τις διακινούν!

Η θέση αυτή δεν εκπορεύεται μονάχα από ακροδεξιούς, αλλά και από πλείστους όσους προοδευτικούς. Συγκεκριμένα και ενδεικτικώς:

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε ότι μοναδικός υπεύθυνος για την επίθεση είναι ο Μπουτάρης! Προφανώς διότι προκαλεί με τις απόψεις, τις θέσεις και την εν γένει συμπεριφορά του. Επομένως, νομιμοποιείται ο καθένας που διαφωνεί η εξοργίζεται με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να τον ξυλοφορτώνει.

Φυσικά, ο ρηχός αυτός τρόπος σκέψης , παραπέμπει ευθέως στο εξής συμπέρασμα :όποιος διαφωνεί με τον Ψωμιάδη ή βρίσκει τις απόψεις του ακροδεξιές και επικίνδυνες, δικαιολογείται πλήρως-σύμφωνα με την λογική Ψωμιάδη-αν τον δείρει!

Από την απέναντι ιδεολογική άκρη, ο Κωστής Παπαϊωάννου, πρωταγωνιστής στο τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διατύπωσε την ανατριχιαστική άποψη ότι το Ποντιακό και το Μακεδονικό είναι «οι μήτρες του μεταφασισμού στην Θεσσαλονίκη»!

Αρα, όσοι νοιάζονται για τα δύο αυτά θέματα καθ΄οιονδήποτε τρόπο (με άρθρα, ομιλίες, συμμετοχή στα συλλαλητήρια κλπ) επιδοτούν την υστερία και λειτουργούν ως ηθικοί αυτουργοί φασιστικών αθλιοτήτων!

Αλήθεια, σε τι διαφέρει ο πρωτογονισμός του Ψωμιάδη από τον ολοκληρωτικής υφής λόγο του προοδευτικού Παπαϊωάννου;

Ασφαλώς, υπάρχουν φασιστικοί πυρήνες μεταξύ εκείνων που δεν χαρίζουν το Ονομα Μακεδονία στον εθνικισμό της γείτονος ή μιλούν για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Ε, και; Μήπως δεν υπήρχαν φασίστες στο Σύνταγμα μεταξύ των Αγανακτισμένων; Θα θεωρήσουμε μήτρα του μεταφασισμού τις λαϊκές κινητοποιήσεις εναντίον του Μνημονίου, όταν μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις ξυλοκοπήθηκαν πολιτικοί από αντιμνημονιακούς διαδηλωτές και συνδικαλιστές;

Με φειδώ και λογισμό, λοιπόν, ο ψόγος, οι ερμηνείες και οι καταγγελίες. Διότι έτσι, με επιφανειακές προσεγγίσεις και καταγγελτικές παρακρούσεις, ενοχοποιούνται ιδέες, θέσεις και απόψεις.

Κατ΄ακολουθίαν, νομιμοποιείται ο ξυλοδαρμός του Μπουτάρη, αλλά και η σπίλωση εκείνων που νοιάζονται για το Μακεδονικό και το Ποντιακό ή εναντιώνονται στα Μνημόνια.

Γιάννης Τριάντης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: