30.5.18

Forza Babino…

Italia - από την ανάποδη – είναι το ακριβές. Πόσο μας επηρεάζει η κρίση; Τα…
χρηματιστήρια πήραν την κατιούσα. Το ιταλικό πρόβλημα φαίνεται ικανό, όχι μόνο να επηρεάσει τις χώρες του Νότου, αλλά να προκαλέσει κλονισμό στην ίδια την ΕΕ.

Ο Μπάμπης, ιταλιστί Babino, πολύ ανησυχεί:

Η αλήθεια είναι πως θα τα επηρεάσουν όλα. Δεν υπάρχουν τοίχοι, όπως πιστεύουν κάποιοι, όπως πίστευαν το 2008 και μίλαγαν για θωρακισμένη ελληνική Οικονομία.

Δέκα χρόνια μετά έρχεται ο κ. Δραγασάκης να μας πει, ότι η χώρα έχει τα μέσα να ανταπεξέλθει, στην ουσία όμως δεν έχει κανένα. Στην πραγματικότητα θα μπορούσε να έχει την προληπτική γραμμή στήριξης, διότι προβλέπεται, είναι η ομαλή έξοδος από ένα δύσκολο μνημόνιο.

Αυτή τη στιγμή όμως δεν έχουμε κανένα μέσο, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση που μας φέρνει η Ιταλία, όπως μας λέει ο κ. Δραγασάκης.

Επειδή η Ιταλία δεν φαίνεται να βρίσκει λύση, αυτό θα γίνει κάποια στιγμή τον Αυγούστο, ενδεχομένως να βρίσκεται σε αναταραχή αυτούς του μήνες. Εκείνη ακριβώς την στιγμή, που ο πρωθυπουργός θέλει να επιδείξει την καθαρή του έξοδο. Για μένα δεν είναι σοφό να το κάνει. Αν μάλιστα ακούσω τις φήμες που λένε ότι μία ταχεία έξοδος από το Σκοπιανό αδιέξοδο, θα μας διευκολύνει στο χρέος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πάμε με ηρεμία σε μία έξοδο από το μνημόνιο.

Η κρίση υπάρχει και έχει μέσα μόνο θεριά. Όποτε καλό θα είναι στην κυβέρνηση να σκεφτούν λίγο πιο ψύχραιμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: