15.5.18

Nα τελειώνουμε με την υποκρισία...

H αποκάλυψη ότι η ΝΔ στο εσωτερικό ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση για το Μακεδονικό αλλά στο εξωτερικό δεν την ενοχλεί που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει, αναγνωρίζει την...
ΠΓΔΜ ως Μακεδονία και διοργανώνει εκδηλώσεις με "μακεδονική κουζίνα", υπενθυμίζει την επιλεκτική διγλωσσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα δοκιμαστεί το επόμενο διάστημα.

Η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν Κομισιόν και ΕΛΚ στις Βρυξέλλες με την "Κουζίνα των Βαλκανίων" είναι απλώς η επιβεβαίωση της υποκρισίας της ΝΔ, που αρνείται προσχηματικά τη γραμμή που έχει καθορίσει η ίδια στο παρελθόν και συντάσσεται με τους εθνικιστικούς κύκλους, προσδοκώντας πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.


Όμως από την εποχή των συλλαλητηρίων έχει περάσει καιρός και στο εσωτερικό της ΝΔ έχουν διαρραγεί οι σχέσεις της ηγεσίας με τις βαρονίες του κόμματος, έχει υποβαθμιστεί η ακροδεξιά πτέρυγα, έχουν μεσολαβήσει σκάνδαλα και έχουν αυξηθεί οι φωνές για υπεύθυνη στάση στο εθνικό ζήτημα.

Όσο η υπόθεση οδηγείται σε λύση, τόσο η πίεση του διεθνούς παράγοντα θα γίνεται πιο αισθητή στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση είναι έτσι κι αλλιώς αποφασισμένη ενώ ο πιθανός ελιγμός για πλειοψηφία 180 βουλευτών, θεμιτός για κρίσιμο εθνικό ζήτημα, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την πίεση.

Ο τυχοδιωκτισμός και η μικροκομματική εκμετάλλευση ήταν μια επιλογή της ΝΔ για να μην αντιμετωπίσει τα εσωτερικά προβλήματα που της προκαλεί το Μακεδονικό. Όμως, οι περιστάσεις θα τη φέρουν πάλι σε δύσκολη θέση σε περίπτωση που δεν προσγειωθεί στην πραγματικότητα...

tvxs.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: