31.5.18

Oταν ο Παπαχρήστος βγήκε από τα αντικυβερνητικά του ρούχα...

Πείτε μου τώρα εσείς, τι το ενδιαφέρει ένα παιδί 17 χρόνων, που βλέπει προς το 2030, τι έγινε το 1963. Το αναπάντεχο ερώτημα, που έβγαλε από τα αντικυβερνητικά του ρούχα ακόμα και τον...
ΔΟΜ - Παπαχρήστο, ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και το ξεφούρνισε στην εκπομπή του Χατζή, στον ΣΚΑΪ. 

Αφού πρώτα δήλωσε ότι.. όταν είδε την ανακοίνωση του Μαξίμου για τρίκυκλα, Γκοτζαμάνηδες κ.λπ., με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στον Μπουτάρη, δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει ο συγγραφέας της.

Μωρέ, μια χαρά κατάλαβε. Κι ας βγήκε η Σπυράκη με το ανεκδιήγητο ότι δεν είχε γεννηθεί το '63 ο αρχηγός της. Θα ανέβαινε μάλιστα στα κεραμίδια, αν, όπως σχολίασε ο Παπαδημούλης, κάποιος συριζαίος έλεγε κάτι παρόμοιο για τη δολοφονία του Μπακογιάννη ας πούμε. Αλλά όσοι ανατριχιάσατε, ανατριχιάστε σωστά! Διότι δεν παριστάνει μόνο τον τουρίστα. Το ερώτημά του είναι απάντηση, γραμμή, για τον δεκαεφτάρη, τον δεκαοχτάρη, τον νέο. Μη δίνεις δεκάρα τσακιστή για τα παλιά και μη συμφέροντα!

Τι πάει να πει αυτό; Ότι δεν αρκεί να ξοδεύεται τόσος διαδικτυακός σαρκασμός για το IQ του. Δεν είναι α-νόητος. Βρίσκεις το ίδιο και το ίδιο νόημα ανάμεσα στις "πατάτες" του. Ξεχνάει το διαβατήριό του, αλλά δεν ξεχνάει την εμμονή του με το κακό Δημόσιο. Επικαλείται εξωγήινους, αλλά είναι πολύ γήινος όταν καταργεί το οκτάωρο. Αποτρέπει τους νέους από τη γνώση για το 1963, αλλά κάνει πολιτική με την εκδοχή του Φράγκου Φραγκούλη και των ντεμέκ μακεδονομάχων για το 1903.

Ο άνθρωπος είναι, απλούστατα, δύο μαυρίλες σε συσκευασία μίας. Από τη μία, στυλωμένος στη διαχωριστική γραμμή που τόσο πάσχισαν να σβήσουν άλλοι ηγέτες της παράταξής του. Μαυρίλα και Άδωνις στο πεδίο της δημοκρατίας, της Ιστορίας, της μνήμης. Και από την άλλη, νεοφιλελεύθερη μαυρίλα όταν πρόκειται για το οκτάωρο, το Δημόσιο, τον βασικό μισθό, το κοινωνικό κράτος. Ποιος Λαμπράκης, παιδιά, ποια τρίκυκλα; Πάρτε τα 400, αν τα βρείτε κι αυτά, και βαδίστε με τον Κυριάκο. Προς το 2030!

Κεφάλι χωρίς μνήμη είναι θέση αφρούρητη σύμφωνα με τη ρήση που αποδίδεται στον Ναπολέοντα. Νεανικό κεφάλι χωρίς μνήμη κόβεται ευκολότερα, συμπληρώνουμε. Φαντάζεστε μια νεολαία που βαδίζει ακέφαλη προς τα πεπρωμένα που της επιφυλάσσει ο Κυριάκος; Εδώ κι αν ανατριχιάζεις...

Καρτερός Θανάσης

Aυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: