17.5.18

Στη Βουλή το ναυάγιο του Sea Diamond...

Το θέμα της ανέλκυσης του ναυαγίου «Sea Diamond», που παραμένει στο βυθό της Σαντορίνης εδώ και 11 χρόνια, αναμένεται να...
φέρει στη Βουλή το Ποτάμι.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει πως «όταν πριν από 8 μήνες βούλιαξε η «Αγία Ζώνη» στον Σαρωνικό, ο υπουργός κ.Κουρουμπλής θυμήθηκε το κουφάρι του Sea Diamond που παραμένει στο βυθό της Σαντορίνης εδώ και 11 χρόνια. Και επειδή τα λόγια είναι εύκολα στον κόσμο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έδωσε εντολή για άμεση ανέλκυση! Γιατί – όπως ειπώθηκε - ο υπουργός Ναυτιλίας θέλει να συγκρουστεί "με τα συμφέροντα που επιμελώς κρύβονται πίσω και από τα ναυάγια"».

«Και μετά τι έγινε; Τίποτα», συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης, που τόνισε πως πριν από λίγες μέρες το Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος», μετά από δειγματοληψίες στην θαλάσσια περιοχή, «μας ενημέρωσε ότι καθώς το κουφάρι του πλοίου διαβρώνεται, ο ρυθμός ρύπανσης αυξάνεται με διαρροή τοξικών και επικίνδυνων ουσιών στα θαλάσσια οικοσυστήματα. Από την κυβέρνηση όμως ούτε φωνή ούτε ακρόαση».

«Το Ποτάμι, λοιπόν, θα φέρει το θέμα στην Βουλή. Ο κόσμος της Σαντορίνης, όλοι οι Αιγαιοπελαγίτες πρέπει να μάθουν πότε θα εξουδετερωθεί η "βόμβα" που κρύβεται στο βυθό της Καλντέρας. Πρέπει να μάθουν ποια συμφέροντα – κατά την ρήση του υπουργού - εμποδίζουν την ανέλκυση. Και κυρίως πρέπει να προστατεύσουμε (ό,τι απέμεινε από) το Αιγαίο!», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: