31.5.18

Tα διλήμματα...


Tο Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει τον Γιάννη Μπουτάρη -όπως και τους...
υπόλοιπους επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς της κεντροαριστεράς- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «ενδίδει στους τακτικισμούς του ΣΥΡΙΖΑ», θα υπερψηφίσει την συμφωνία για το Μακεδονικό εάν περιλαμβάνει το erga omnes και την αλλαγή του συντάγματος της πΓΔΜ, και θα σταθεί απέναντι στην, θατσερικού τύπου, ατζέντα Μητσοτάκη για τα εργασιακά, όπως κατέστησε σαφές σήμερα και η ίδια η Φώφη Γεννηματά με την ομιλία της στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Όλα αυτά αποτελούν την πρώτη απάντηση στα πολιτικά διλήμματα ενώπιον των οποίων θα βρεθεί -σύντομα- η εγχώρια κεντροαριστερά, δεν απαντούν όμως τα δομικά ερωτήματα ούτε για την ιδεολογική και στρατηγική κατεύθυνση του Κινήματος Αλλαγής, ούτε για την υπέρβαση των εσωτερικών εγκλωβισμών, αντιφάσεων και συγκρούσεων που αντιμετωπίζει.


Τα ερωτήματα αυτά θα τεθούν την Κυριακή στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και, προηγουμένως, στην αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στο οποίο μετέχουν εκτός από την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Καμίνης. Βασικό ζητούμενο και των δύο συνεδριάσεων είναι η άρση της εσωστρέφειας και ο απεγκλωβισμός από τους εσωτερικές αντιπαραθέσεις στις οποίες οδήγησε το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για «εκλογές εδώ και τώρα». Πρόκειται, όμως, για ένα εγχείρημα δύσκολο με δεδομένα και τα δύο καίρια μέτωπα στα οποία καλείται να τοποθετηθεί άμεσα το Κίνημα Αλλαγής, το Μακεδονικό και το αυτοδιοικητικό, μετά το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη της κεντροαριστεράς.

Ως προς το πρώτο οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Φώφη Γεννηματά θα επιμείνει στην γραμμή «ο ΣΥΡΙΖΑ τρέχει πίσω από εμάς και όχι εμείς πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ», θα επιβεβαιώσει ωστόσο πως το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει όλα τους νην περιφερειάρχες και δημάρχους που προέρχονται από την κεντροαριστερά ανεξαρτήτως του εάν θα πράξει το ίδιο και ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό ισχύει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τόσο για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στον οποίο ήδη έδωσε άτυπο «χρίσμα» ο πρωθυπουργός όσο και για τους περιφερειάρχες Κρήτης και δυτικής Ελλάδας Σταύρο Αρναουτάκη και Απόστολο Κατσιφάρα τους οποίους επίσης σχεδιάζει να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ...

πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: