18.6.18

Άτιτλος ο Ολυμπιακός μετά από 15 χρόνια...

Άτιτλος σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ μετά από 15 χρόνια ο Ολυμπιακός!Χωρίς έστω έναν τίτλο σε ποδόσφαιρο - μπάσκετ για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια έμεινε ο Ολυμπιακός, που κρατάει από τη...
φετινή χρονιά την κυριαρχία του στα ερασιτεχνικά σπορ.

Από το 1991-92 μέχρι πέρυσι, ο Ολυμπιακός κατάφερνε να κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο (ορισμένες φορές τρεις, αν υπολογίσουμε την Euroleague έφτασε ακόμα τους τέσσερις το 1997 και 2012) σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, με μοναδική εξαίρεση την αγωνιστική περίοδο 2003-04.

Η αποτυχία εκείνης της χρονιάς στα δύο πιο δημοφιλή αθλήματα στην Ελλάδα επαναλήφθηκε φέτος, με τους «ερυθρόλευκους» να ηττώνται με 84-70 από τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής, στον 5ο τελικό της Stoiximan.gr Basket League και να ολοκληρώνουν έτσι τη σεζόν χωρίς τίτλο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ έπειτα από 15 σεζόν.

2003-04: Στα... ρηχά στο μπάσκετ, πράσινο νταμπλ στο ποδόσφαιρο

Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς, τον οποίον διαδέχθηκε ο Ντράγκαν Σάκοτα τον Νοέμβριο, με τον Μίλαν Τόμιτς τελικά να βγάζει σε ένα βράδυ τα αθλητικά παπούτσια του και να φοράει το κοστούμι του προπονητή για να βγει η σεζόν, τερμάτισε στην 8η θέση της Α1 και αποκλείστηκε με 2-0 στον πρώτο γύρο των Πλέι Οφ από τον Παναθηναϊκό, ενώ ηττήθηκε με 73-70 από τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου στην Λαμία, ο οποίος στιγματίστηκε από επεισόδια.

Στο ποδόσφαιρο, ξέχωρα από την ευρωπαϊκή αποτυχία και τον αποκλεισμό στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με τη συντριβή (7-0) από την Γιουβέντους στο Τορίνο, το σερί των επτά συνεχόμενων πρωταθλημάτων έλαβε τέλος, με τον Παναθηναϊκό να ανακτά τα εγχώρια σκήπτρα. Κι αν στο πρωτάθλημα οι Πειραιώτες και ο Νίκος Αλέφαντος «φωνάζουν» ακόμα για τον διαιτητή Γιώργο Δούρο στο 2-2 στην Λεωφόρο που τους άφησε στη δεύτερη θέση, λίγα πράγματα μπορούν να πουν για τον τελικό του Κυπέλλου στη Νέα Σμύρνη, που η ομάδα του Γιτζάκ Σουμ με εξαιρετικά πειστική εμφάνιση επικράτησε άνετα με σκορ 3-1.

2017-18: Τρίτος στο πρωτάθλημα, χαμένοι τελικοί στο μπάσκετ

Ο χειρότερος -βάσει ρόστερ- Ολυμπιακός εδώ και αρκετά χρόνια τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, πίσω από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλάζοντας προπονητές και κερδίζοντας μέσα στο γήπεδο μόλις ένα από τα πέντε ντέρμπι που έδωσε. Στον θεσμό του Κυπέλλου, η ΑΕΚ απέκλεισε την ομάδα του Όσκαρ Γκαρσία στους προημιτελικούς (0-0 στο Φάληρο/ 2-1 στο ΟΑΚΑ) και οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν σε ένα μεταβατικό στάδιο.

Τα πράγματα στο μπάσκετ για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία είχε πολύ καλή πορεία στην regular season της Euroleague κι εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας με την 3η θέση, ξεκίνησαν να στραβώνουν από τον Φεβρουάριο, όταν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η ΑΕΚ του Ντράγκαν Σάκοτα τη νίκησε με 88-83 στον τελικό του Κυπέλλου στο Ηράκλειο και δεν της επέτρεψε να κατακτήσει την πρώτη κούπα της σεζόν. Ακολούθησε ο δίκαιος αποκλεισμός από την Ζαλγκίρις Κάουνας στα πλέι οφ της Euroleague και η σεζόν για τον Ολυμπιακό στα δύο πιο δημοφιλή σπορ «έκλεισε» το βράδυ της Κυριακής, με την απώλεια του πρωταθλήματος (3-2 στους τελικούς παρά το break στο ΟΑΚΑ στο πρώτο παιχνίδι) από τον Παναθηναϊκό για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Επιτυχίες στα ερασιτεχνικά σπορ, αλλά...

Οι υποστηρικτές του Ολυμπιακού έχουν ασφαλώς κάθε δικαίωμα να χαίρονται για τις επιτυχίες του συλλόγου στα ερασιτεχνικά αθλήματα (πρωτάθλημα στο βόλεϊ ανδρών, νταμπλ στο χάντμπολ, νταμπλ και ευρωπαϊκή κούπα στο πόλο), ωστόσο αυτοί οι τίτλοι αυτοί δεν μπορούν να «καλύψουν» συνολικά την αποτυχία σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, στα δύο αθλήματα με το περισσότερο κοινό στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, βέβαια, πως λόγω μπάτζετ στα ερασιτεχνικά σπορ, πολλά πρωταθλήματα είχαν «κλειδώσει» για τους «ερυθρόλευκους» πριν καν ξεκινήσουν...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: