24.6.18

Προβάδισμα Ερντογάν με καταμετρημένο το 27%...

Στο 87% η συμμετοχή.

 Tα εκλογικά... παράδοξα και οι «σκοτεινές δυνάμεις»...

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, το ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές ανέρχεται στο 86,82%.

Ελαφρώς πιο...
αυξημένη η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές που ανήλθε στο 87%.

Προβάδισμα Ερντογάν με καταμετρημένο το 27%

Με ποσοστό 58,24% προηγείται ο Ταγίπ Εντογάν στις προεδρικές εκλογές με καταμετρημένο το 28.23% των ψήφων.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ συγκεντρώνει 27,35%.

Ο υποψήφιος της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης, πάντως, έχει προειδοποιήσει να μην λαμβάνει ο κόσμος υπόψιν του τα ποσοστά αυτά, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δώσει κατά προτεραιότητα τα αποτελέσματα από περιοχές που στηρίζουν μαζικά τον Τούρκο πρόεδρο.

Εκλογικά... παράδοξα

«Σκοτεινές δυνάμεις»

«Σκοτεινές δυνάμεις» σκόπιμα προκαλούν ισχυρές βροχοπτώσεις για να υπονομεύσουν το κυβερνητικό κόμμα AKP πριν από τις εκλογές δήλωσε με κάθε σοβαρότητα ο φιλοκυβερνητικός αρθρογράφος Ομέρ Οζκάγια, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στην Άγκυρα.

Η βροχή που έπεσε στην πρωτεύουσα δεν ήταν «φυσιολογική», είπε και ως απόδειξη έφερε «πείραμα» που έγινε στη νότια πόλη Χατάι, όπου «πλημμύρισαν» με κουβάδες μια έκταση 2 επί 5 μέτρα.

«Μπορεί την άλλη φορά να δοκιμάσουν "οι σκοτεινές δυνάμεις" να το κάνουν και στην Κωνσταντινούπολη», προειδοποίησε και μάλιστα να είναι «μεγαλύτερης διάρκειας».

Ποιος είναι ο στόχος αυτής της συνωμοσίας; Να υπονομευτεί το κόμμα του Ερντογάν που, ως γνωστόν, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στους δήμους!

============

Και οι νεκροί ψηφίζουν;

Όπως έγραψε προ ημερών η εφημερίδα «Cumhuriyet», βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) εντόπισε ότι τα στοιχεία πολιτών που έχουν πεθάνει εδώ καιρό εξακολουθούν να υπάρχουν σε εκλογικούς καταλόγους και σε ορισμένες περιπτώσεις με... άλλο όνομα.

Συνολικά, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Orhan Bursali, είναι 2,5 εκατομμύρια οι αποθανόντες Τούρκοι ψηφοφόροι των οποίων τα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για νοθεία.

============

«Φυλλάδια»

Μερικά από αυτά υποτίθεται ότι τα κυκλοφόρησε το φιλοκουρδικό κόμμα HDP και έγραφαν ότι η νότια Τουρκία πρέπει να γίνει κουρδικό κράτος. 

Άλλα ήταν -υποτίθεται- του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP και έγραφαν ότι το κόμμα ζητάει την καθολική απαγόρευση της μαντίλας.


Και υπήρχαν και φυλλάδια.... αγνώστων, που έγραφαν ότι το εθνικιστικό Καλό Κόμμα σχετίζεται με τους καταζητούμενους Γκιουλενιστές. 

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: