20.6.18

Εκδόθηκε στη Ρωσία ο δολοφόνος 40 ανθρώπων...

Ο Ασλάν Γκαγκίεφ, ο οποίος είναι γνωστός στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος ως «Τζάκο» και βαρύνεται με 40 και πλέον δολοφονίες...

(μεταξύ των οποίων η δολοφονία του δημάρχου του Βλαντικαφκάζ και του αντιπρόεδρου της Βόρειας Οσετίας), εκδόθηκε από την Αυστρία στην Ρωσία, όπου έφθασε σήμερα.

Ο Γκαγκίεφ ήταν ο ιδρυτής και αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, η οποία άρχισε να δραστηριοποιείται το 2004 εκτελώντας συμβόλαια θανάτου και είχε 50 μέλη. Στα θύματα της εγκληματικής της δραστηριότητας συγκαταλέγονται πολιτικοί, κρατικοί αξιωματούχοι, δικαστικοί και επιχειρηματίες.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το 2014 εκδόθηκε για τον Ασλάν Γκαγκίεφ διεθνές ένταλμα σύλληψης. Τον Ιανουάριο του 2015 συνελήφθη στη Βιέννη όπου ήταν κάτοχος πλαστού βουλγάρικου διαβατηρίου.

Αυτή τη στιγμή αρκετά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης σε σωφρονιστικά καταστήματα της Ρωσίας, ενώ ένα από τα στελέχη μιας συμμορίας που λειτουργούσε ως παράρτημα της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, ο Όλεγκ Γκαγκίεφ, έχει καταδικαστεί σε ισόβια. Στις φυλακές βρίσκονται 16 μέλη της οργάνωσης ενώ για 13 μέλη της έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης. Επίσης τέσσερα μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο Ασλάν Γκαγκίεφ, έχουν συλληφθεί σε διάφορες χώρες και αναμένεται η έκδοση τους στην Ρωσία...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: