13.6.18

Aπορρίπτει τη συμφωνία o Ιβάνοφ...

Διάγγελμα με ακραία και διχαστικά χαρακτηριστικά από τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ ο οποίος νωρίτερα απέρριψε οποιαδήποτε ενημέρωση από τους Ζάεφ και Ντιμτρόφ για τη συμφωνία με την Αθήνα και...
προφανώς αγνόησε την έκκληση ενότητας τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον υπουργό εξωτερικών

Ο Ιβανόφ χαρακτήρισε ταπεινωτική τη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων και ανακοίνωσε ότι δεν κάνει αποδεκτή τη συμφωνία για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» καθώς «παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς».

Ο Ιβανόφ δέχτηκε νωρίτερα στην εξοχική του κατοικία τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμίτροφ, για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

Η συνάντηση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο mkd, είχε διάρκεια μόλις 120 δευτερόλεπτα! Δυο λεπτά δηλαδή!

Μόλις ο πρωθυπουργός της χώρας και ο υπουργός Εξωτερικών μπήκαν στο κτίριο, ο Σκοπιανός πρόεδρος τους ρώτησε αν υπάρχει οριστική συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της ΠΓΔΜ. Και όταν η απάντησή τους ήταν θετική, τους ενημέρωσε πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η συνάντησή τους!

Ο πρόεδρος Ιβανόφ ήταν εκείνος που αποχώρησε από τη συνάντηση ήταν η πρώτη αντίδραση από τη σκοπιανή κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών Ντιμιτρόφ έκαναν μια παραγωγική προσπάθεια να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το όνομα, αλλά ο πρόεδρος Ιβανόφ διέκοψε και αποχώρησε από τη συνάντηση και αρνήθηκε να συζητήσει τα οφέλη της ιστορικής συμφωνίας για το μέλλον της χώρας» ανέφερε η κυβέρνηση των Σκοπίων σύμφωνα με το makfax.

Ζάεφ και Ντιμιτρόφ κάλεσαν σε ενότητα και ζήτησαν τη στήριξή τους για την ευημερία των πολιτών και την είσοδο της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

«Οι πολίτες έχουν επιτέλους την ευκαιρία να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους εμποδίσει από το να πάρουν τη σωστή απόφαση για το μέλλον της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης...

anatropinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: