30.6.18

B.Αιγαίο: Ικανοποίηση δημάρχων...



 ...για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ...

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι τρεις δήμαρχοι των μεγάλων νησιών του βορείου Αιγαίου για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. 

Τονίζουν όμως πως αυτό πρέπει να...
αποτελέσει κατάκτηση στο πλαίσιο της ισονομίας και ισοπολιτείας των νησιωτών με τους υπόλοιπους Έλληνες και όχι «αντίδωρο» για τα αποτελέσματα της προσφυγικής κρίσης.

«Η ικανοποίηση όλων μας για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή του ΦΠΑ στο νησί μας είναι δεδομένη» σημειώνει η εκτελούσα χρέη δημάρχου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη αντί του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. 

Και συνεχίζει η κ. Αντωνέλλη: «Με τη ελπίδα ότι θα γίνει κατανοητό πως ο μειωμένος ΦΠΑ πρέπει να ισχύει όχι μόνο λόγω του μεταναστευτικού αλλά λόγω των ανισοτήτων που η νησιωτικότητα δημιουργεί, θεωρούμε πως σε συνδυασμό με την εφαρμογή του νησιωτικού ισοδυνάμου, συμβάλει καθοριστικά στην αποκατάσταση της ισονομίας και ισοπολιτείας των κατοίκων του νησιού μας έναντι των κατοίκων της ηπειρωτικής Ελλάδας. Πάγια και διαχρονικά αιτήματα που επιτέλους φαίνεται να δρομολογούνται δημιουργώντας ελπίδα» κατέληξε η κ. Αντωνέλλη.

neaselida

Δεν υπάρχουν σχόλια: