17.6.18

Πληροφορίες για οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στη Βουλή...


Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, λίγο μετά το τέλος της τεταμένης συζήτησης στη Βουλή που προκάλεσε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, αναφέρθηκε σε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στη Βουλή, με την...
άμεση εμπλοκή των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Είχε προηγηθεί το παραλήρημα του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση που την Παρασκευή (12/06) κάλεσε ανοιχτά τον στρατό να κάνει πραξικόπημα ενώ το Σάββατο για περισσότερο από τρεις ώρες, σε όλες τις εισόδους της Βουλής, έγιναν επεισόδια με καδρόνια, πέτρες και σπασμένα μάρμαρα.

Τα επεισόδια αυτά, αντιμετώπισε η Φρουρά της Βουλής με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ότι επίκειτο επίθεση σε βάρος της Βουλής, ήταν γνωστό στα κόμματα από την περασμένη Πέμπτη και γι' αυτό καταβλήθηκε προσπάθεια η τρίτη συνεδρίαση επί της πρότασης δυσπιστίας να μην «τραβήξει» μέχρι τα μεσάνυχτα, παρόλα αυτά δεν συνέβαλαν όλοι, ανέφεραν κοινοβουλευτικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στον σχεδιασμό κλιμάκωσης των επιθέσεων στη Βουλή, εντάσσεται και η δημοσιοποίηση των κινητών τηλεφώνων των βουλευτών, που τα τελευταία 24ωρα «βομβαρδίζονται» από πολυάριθμες ανώνυμες κλήσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδες διαδηλωτών πετώντας πέτρες και φωτοβολίδες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις προσπαθώντας να ανέβουν στην μπροστινή είσοδο της Βουλής. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Το «παρών» στις κινητοποιήσεις έδωσαν κι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: