21.6.18

Σάρισες, περικεφαλαίες και πάμε για πόλεμο...

Οι «γαλάζιοι» μακεδονομάχοι πήραν την… αυτοδιοικητική σάρισα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και σαλπίζουν, γενικό αντικυβερνητικό ξεσηκωμό της Βόρειας Ελλάδας, με επίκεντρο τις...
εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Από τη Θεσσαλονίκη, ζητούν δημοψήφισμα για εθνικό θέμα, τρία κορυφαία στελέχη της ΝΔ, με εμβληματική παρουσία στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια ώρα, από το Κιλκίς ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβερνητική πλειοψηφία ότι «εκχώρησαν στη γειτονική χώρα κάτι το οποίο καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε συζητήσει: Τη "Μακεδονική εθνότητα” και τη “Μακεδονική γλώσσα”». Και μαζί και χώρια, με το ηγετικό επιτελείο της Πειραιώς, κατά τα ειωθότα των δήθεν υπερκομματικών πρωτοβουλιών.

Ξεδιπλώνεται ο απόλυτος «γαλάζιος» συντονισμός για την έναρξη παμμακεδονικού αγώνα κατά της συμφωνίας ελληνικής κυβέρνησης και FYROM.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, καλούν σε συσπείρωση κοινωνικούς φορείς, πανεπιστημιακούς, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, επιμελητήρια και εκπροσώπους της Εκκλησίας, με αίτημα «να ακυρωθεί η απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών και να εκφραστεί ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα».

Σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 21.6.2018), ανακοίνωσαν ότι οργανώνουν συνάντηση με αυτοδιοικητικά στελέχη, δημάρχους αλλά και οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες ώστε να συντονίσουν τη δράση τους, αντιδρώντας στην «Συμφωνία των Πρεσπών». 

Tο ραντεβού για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα της Πρωτοβουλίας που οργανώνουν δίνεται σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης (27.6.2018). Είναι αξιοσημείωτο ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα κατά την οποία έχει ήδη προαναγγελθεί συλλαλητήριο και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. Οι τρεις γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί κάλεσαν σε γενικευμένη αντίδραση, δίνοντας και αντικυβερνητική διάσταση το θέμα, ενώ επεσήμαναν ότι δεν αποδέχονται να δώσουν «ταυτότητα στον αλυτρωτισμό», δηλαδή «να παραδώσουμε στα Σκόπια μακεδονική ταυτότητα, εθνικότητα, γλώσσα και όνομα»…

Μαζί με αυτά, ακονίζουν την αυτοδιοικητική …σάρισα, με δεδομένο ότι έρχεται ο «Κλεισθένης Ι» με τις θεσμικές αλλαγές στην τοπική Διοίκηση και, κυρίως, με την Απλή Αναλογική…

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: