27.6.18

«Το βρίσκω τρελό να πέσει η κυβέρνηση»...

kiritsis-xei-risyraΣίγουρος για την κυβερνητική σταθερότητα εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης αφού, όπως είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των...
ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη, «να κινδυνεύσει η κυβέρνηση για τη μεγαλύτερη επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής μετά τη μεταπολίτευση το θεωρώ περίεργο. Να πέσει η κυβέρνηση γι' αυτό μου φαίνεται τρελό».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Λαζαρίδης θα έπρεπε να παραδώσει την έδρα του. «Όταν κάποιος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος παραιτείται από την έδρα» σχολίασε χαρακτηριστικά. 

Στην ερώτηση αν ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά με την περίπτωση της Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου που εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ αφού έφυγε από την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι «η κυρία Μεγαλοοικονόμου ήρθε σε πολιτική διαφωνία με το κόμμα της, την εξέφρασε και γι' αυτό άλλαξε παράταξη. Ο κ. Λαζαρίδης δεν εξέφρασε πολιτική διαφωνία με τους ΑΝΕΛ είπε "φεύγω, δεν αντέχω" αυτή δεν είναι στάση βουλευτή».

«Το δεν μπορώ να σηκώσω ένα βάρος και ανεξαρτητοποιούμαι σημαίνει ότι αναλαμβάνει να σηκώσει ένα άλλο βάρος» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας στη λογική της αποστασίας που προωθεί η κυβέρνηση.

Κατά τον ίδιο «η κυβέρνηση δεν έχει θέμα σταθερότητας ιδίως στο μέτρο που πριν από μια εβδομάδα πήρε ψήφο εμπιστοσύνης» ενώ στην ερώτηση αν φοβάται νέες αποχωρήσεις από το κόμμα του Πάνου Καμμένου απάντησε ότι «δεν παρακολουθώ τον χώρο των ΑΝΕΛ και θεωρώ ότι δεν είναι πιθανό κάτι τέτοιο».

Κληθείς να σχολιάσει αν η κυβέρνηση έχει άλλες εφεδρείες ο Γιώργος Κυρίτσης αρκέστηκε στο ότι «το τελος των Μνημονίων ξεκινά μια διαδικασία που θα αναταχθεί ο χώρος της πολιτικής στην Ελλάδα και δεν ξέρω τι θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάμε σε εκλογές».

Όσον αφορά, τέλος, τη συμφωνία του Eurogroup ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι «οι αξιολογήσεις αυτές που θα έχουμε όπως έχουν όλες οι χώρες, ναι αυτές σε εξαμηνιαία βάση, δεν συνδέονται με τη λήψη μέτρων αλλά με συστάσεις. Θα συνεχίσουν να έρχονται και δεν θα μπορούν να επιβάλουν τις απόψεις τους»...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: