21.6.18

«Τζάμπα μαγκιές»...

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζονται οι αψιμαχίες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ και τη στάση που θα κρατήσει ο...
Κυριάκος Μητσοτάκης στο εν λόγω ζήτημα, μετά τις αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατο δημοσίευμα της FAZ, επικαλούμενο συζητήσεις του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη με πολιτικούς παράγοντες στο Βερολίνο, υποστήριζε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό: αφενός επενδύει στο εθνικιστικό ακροατήριο, διαμηνύοντας ότι ο ίδιος θα επιχειρήσει να ανατρέψει τη συμφωνία, αφετέρου δεσμεύεται προς τους Ευρωπαίους ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε τη συμφωνία.

Ακολούθησε αντιπαράθεση μεταξύ της Ν.Δ. και του Γερμανού δημοσιογράφου Μάικλ Μάρτενς, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά να επιβεβαιώνει... διαψεύδοντας το δημοσίευμα.

Σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από το Κιλκίς όπου παρέστη με αφορμή την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για την «κακή συμφωνία» που υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γειτονική χώρα κάτι το οποίο καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε συζητήσει: Τη “Μακεδονική εθνότητα” και τη “Μακεδονική γλώσσα”». Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας «όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος την φέρουν στη Βουλή των Ελλήνων».

Άμεση, λιτή αλλά και σκληρή ήταν η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Εάν πράγματι πιστεύει αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης ας δηλώσει ότι δεν θα εφαρμόσει -αν ο ίδιος γίνει ποτέ πρωθυπουργός- τη συμφωνία που θα ψηφιστεί στη Βουλή. Όλα τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές για εσωτερική κατανάλωση από έναν πολιτικό απατεώνα»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: