16.6.18

Επιχείρηση «παραίτηση Παυλόπουλου»...

Αποτέλεσμα εικόνας για παυλόπουλοςΠοιοι βρίσκονται πίσω...

Ένα άκρως αντιθεσμικό και επικίνδυνο «σχέδιο Β» φαίνεται να περιλαμβάνει ο πόλεμος διχασμού που έχει εξαπολύσει ένα τμήμα τουλάχιστον της Νέας Δημοκρατίας κόντρα στη...
συμφωνία για το Μακεδονικό – ένα σχέδιο, το οποίο προβλέπει την κλιμάκωση των επιθέσεων και της στοχοποίησης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με βάση τις διαρροές των τελευταίων ωρών, στελέχη της ΝΔ και πρόσωπα που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση των εθνικοπατριωτικών συλλαλητηρίων θα κλιμακώσουν την πίεση προς τον Προκόπη Παυλόπουλο να… παραιτηθεί, ενώ ανάλογη θέση δεν αποκλείεται να πάρει και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την αυριανή ομιλία του στη Βουλή.

Ο Αντώνης Σαμαράς, άλλωστε, ήταν το πρώτο κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιτέθηκε δημοσίως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εγκαλώντας τον για «ανιστόρητη σύμπλευση με τον Αλέξη Τσίπρα» - γραμμή, την οποία υιοθέτησαν άμεσα και αναπαράγουν σταθερά μέσα ενημέρωσης προσκείμενα τόσο προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό, όσο και ευρύτερα στη ΝΔ.

Ανάλογη επίθεση εξαπέλυσε κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, ενώ ο επικεφαλής της Επιτροπής για την ελληνικότητα της Μακεδονίας Στέργιος Καλόγερος κάλεσε ήδη δημοσίως τον Προκόπη Παυλόπουλο να παραιτηθεί, με στόχο να προκληθεί συνταγματική κρίση και να πάει η χώρα σε εκλογές.

Το κλίμα αυτό αναμένεται να ενταθεί κατά το αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – το οποίο, σημειωτέον, «υιοθετεί» πλέον και επισήμως η Νέα Δημοκρατία - , παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει από μετριοπαθή και καραμανλικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στόχος του σκληρού αυτού μπλοκ είναι να εμφανίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως «μειοδότη», πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο το διχαστικό κλίμα και, ει δυνατόν, να προκαλέσουν πολιτική κρίση και εξελίξεις.

Στη διαμόρφωση αυτού του κλίματος συμβάλει – δια της ανοχής στην καλύτερη περίπτωση – και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άλλωστε ήδη επιχείρησε να εμπλέξει τον Προκόπη Παυλόπουλο στην προσπάθεια ακύρωσης της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τετάρτη, φέρεται να του ζήτησε να παρέμβει ώστε να υπάρξει άμεση ψηφοφορία για την έγκριση ή μη της συμφωνίας στη Βουλή.

Το μήνυμα Παυλόπουλου, και δη ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα «κινηθεί εντός των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων» ήταν η πρώτη, σαφής απάντηση στην υπόγεια προσπάθεια να μπλοκαριστεί πάσει θυσία η συμφωνία, ωστόσο τα μηνύματα των τελευταίων ωρών δείχνουν ότι η «επιχείρηση πίεσης» θα κλιμακωθεί.

Σ’ αυτή την επιχείρηση πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να παίξει το «σκληρό δεξιό τόξο» εντός ΝΔ, που έχει εισηγηθεί και έχει πείσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι να αξιοποιηθεί πολιτικά, «με κάθε τρόπο και κάθε μέσο», η υπόθεση του Μακεδονικού.

Το τι ακριβώς όμως σημαίνει «με κάθε τρόπο και μέσο», και μέχρι που θα φθάσει το σχέδιο αποδόμησης Παυλόπουλου, θα εξαρτηθεί και από τους άλλους πόλους της ΝΔ. Εκεί ισχυρό λόγο θα είχε ο Κώστας Καραμανλής, εάν όμως και όταν αποφασίσει να παρέμβει…

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: