26.6.18

Ο ειδικός συνεργάτης...

...και ο κ. Σακελλαρίου...

Άντα Ψαρρά

Σύμφωνα με «ειδικό συνεργάτη» της, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αποκάλυψε, χθες, «έγγραφο-βόμβα» που αφορά μία...
από τις τελευταίες ενέργειες του πρώην προέδρου του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου.

Συγκεκριμένα, επτά ημέρες πριν παραιτηθεί on camera, φορώντας την τήβεννο, ο κ. Σακελλαρίου απεφάνθη ότι η έκθεση αντιπροέδρου του ΣτΕ σχετικά με τις διαδοχικές ευθύνες επτά εισαγγελέων που κατέληξαν στην αρχειοθέτηση του σκανδάλου Βγενόπουλου είναι άκυρη!

Η δε ακυρότητα δεν οφείλεται στον τρόπο έρευνας ή στο σκεπτικό του αντιπροέδρου που τη συνέταξε αλλά στο ότι καθυστέρησε και στο ότι δεν ήταν αυτός ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να τη διεξαγάγει.

Μια πλήρης και τεκμηριωμένη καταγραφή κάθε στοιχείου και κάθε κατάθεσης στο πόρισμα των 150 σελίδων πετάχτηκε από τον κ. Σακελλαρίου στα σκουπίδια, λίγο πριν ο ίδιος συνταξιοδοτηθεί.

Σειρά ενεργειών του πρώην προέδρου και ειδικά στα ζητήματα προσωπικών επιλογών στις συνθέσεις του ΣτΕ, αλλά και στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων από μειωμένες συνθέσεις (π.χ. απόφαση για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών) ήδη είχαν σημαδέψει τους τελευταίους μήνες της καριέρας του, οπότε η απαξίωση της δουλειάς των συναδέλφων του ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

Δεν είναι φυσικά τυχαίο που ο ειδικός συνεργάτης επέλεξε να παρουσιάσει αυτή την τελευταία πράξη του κ. Σακελλαρίου στην εφημερίδα που μοιράζεται δωρεάν (!) στα γραφεία και στις εκδηλώσεις της Ν.Δ.

Οι σφοδρές αντιδράσεις μεγάλης μερίδας δικαστών του ΣτΕ στο πρόσωπο του πρώην προέδρου έχουν τώρα άλλο ένα δικαιολογημένο επιχείρημα, άσχετα φυσικά από αυτό καθαυτό το περιεχόμενο του πορίσματος που εντόπισε πειθαρχικές ευθύνες για επτά εισαγγελείς.

Ο κ. Σακελλαρίου, τελικά, δεν ακολούθησε άλλη πορεία από την «πεπατημένη» των πρώην προέδρων, Γ. Σανιδά και Ρ. Κεδίκογλου.

Δυστυχώς, και στον χώρο των άξιων δικαστών του ΣτΕ, η μικροπολιτική, ο φανατισμός και η κομματική σκοπιμότητα δεν εκλείπουν, ενώ αυτά τα φαινόμενα συνεχίζουν να γεμίζουν με αμφιβολίες τους πολίτες σχετικά με την κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: