18.6.18

«Η Γεννηματά πήρε τη λάθος απόφαση»...

«Καλή» χαρακτηρίζει τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Μπίστης, εξαπολύοντας πυρά κατά της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά για την...
«αμήχανη» όπως την χαρακτηρίζει στάση της. Και κάπως έτσι το ρήγμα στο Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να βαθαίνει…

Σε άρθρο του στο thecaller.gr, ο Νίκος Μπίστης σημειώνει ότι πρόκειται για μία εξέλιξη που συσπειρώνει «όλους αυτούς  που στο συγκεκριμένο θέμα έχουν διαμορφώσει εδραία πεποίθηση εδώ και 25 χρόνια και που αντιτάχθηκαν στον εθνικιστικό παροξυσμό του 1992 ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα να μην αποδεχθεί η χώρα μας το πακέτο Πινέιρο και τον επωφελή συμβιβασμό με την γείτονα». 

Σημειώνει επίσης ότι ο ίδιος πρότεινε στην παράταξη του «να μην μείνουν αδρανείς παρατηρητές αλλά να πέρουν πρωτοβουλίες με πρώτη την αποστολή αντιπροσωπείας μας στα Σκόπια (την πόλη)», χωρίς ωστόσο να εισακουστει.

Ο Ν. Μπίστης ασκεί σκληρή κριτική στην Φώφη Γεννηματά γιατί όπως τονίζει πήρε τη λάθος απόφαση γιατί η συμφωνία είναι «καλή». «Είναι προϊόν ενός προωθητικού συμβιβασμού, αποτελεί υπόδειγμα μιας win win συμφωνίας. Έτσι την υποδέχθηκε όλη η υφήλιος, οργανισμοί, κόμματα, προσωπικότητες. Όσοι αλαζονικά μας λένε ότι δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη τους νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ένας βράχος στο πέλαγος, ένα ανάδελφο περικυκλωμένο έθνος. Και το χειρότερο, τους αρέσει κιόλας», σημειώνει. Υπογραμμίζει επίσης ότι «ποσοτικοποιώντας το αποτέλεσμα ο Ν. Αλιβιζάτος είπε ότι περιλαμβάνει το 80% των ελληνικών θέσεων».

Σχολιάζοντας μάλιστα την προταση μφής που κατεθεσε η ΝΔ, ο Ν. Μπίστης γράφει ότι «όσοι παρακολούθησαν την Βουλή και το Βατερλό της Νέας Δημοκρατίας θα κατάλαβαν πόσο αδύναμα είναι τα επιχειρήματα κατά της Συμφωνίας, που υποτίθεται ότι εδράζονται στα ψιλά γράμματα της Συμφωνίας. Η ΝΔ πρόσφερε ένα άνετο θρίαμβο στον Τσίπρα. Κυριολεκτικά του ύψωσε για να καρφώσει».

Σε αυτό το σημείο ο Ν. Μπίστης αναρωτιέται γιατί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «εγκλωβίστηκε σε μια αμήχανη και τελικά αρνητική αντιμετώπιση», την ίια ώρα που «ο Σταύρος Θεοδωράκης σε μια εξαιρετική βραδιά έσωσε την τιμή της παράταξης μας».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  εκφράζει επίσης την αντίθεση του με τη στάση της ηγεσίας της πράσινης παράταξης για τον εξής λόγο: «Ο δεύτερος λόγος είναι η αίσθηση συστηματικής πλέον συμπόρευσης με την ΝΔ. Και αυτό αντικειμενικά, ανεξαρτήτως προθέσεων. Η ΝΔ  δίνει με κάθε τρόπο την εντύπωση  προσχώρησης μας στην λογική της για την δημιουργία  αντί ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Και δυστυχώς η σύμπτωση απόψεων και ψήφου  σε ένα τόσο σημαντικό θέμα καθιστά πειστική την επιχειρηματολογία της».

Όσον αφορά την ανοιχτή σύγκρουση στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, λέει:

«Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται αλλά μόνο του το ΠΑΣΟΚ δεν φτάνει ούτε μπορεί. Με αυτή την συνταγή και με αμοιβαίο σεβασμό προχωρήσαμε γνωρίζοντας τις διαφορές μας στην συγκρότηση ενός νέου φορέα. Δεν φτιάξαμε ένα τίτλο, ένα κέλυφος, μια στολή παραλλαγής. Το 5 -1 στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Υπεροπτικές συμπεριφορές αγνόησης των συνδιαμορφωτών του Κινήματος Αλλαγής, όλων αυτών που έδωσαν την δυναμική ώστε να προσέλθουν 210. 000 πολίτες στις διαδικασίες μας, θα θέσει σε κίνδυνο το όλο εγχείρημα».

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: