28.6.18

Ο Κόντε απειλεί με βέτο...

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, απείλησε με βέτο στα συμπεράσματα της Συνόδου αναφορικά με το μεταναστευτικό, σε...
περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της χώρας τους.

Ο Τζουζέπε Κόντε είπε πως η Ιταλική θέση για το μεταναστευτικό είναι «λογική» και συνάδει με το πνεύμα και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Ιταλία δεν έχει πια ανάγκη από λόγια και δηλώσεις αλλά από πράξεις», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας πως «σήμερα ελπίζουμε πως τα λόγια θα γίνουν πράξη» και πως για πολλά χρόνια η Ιταλία άκουγε πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης από Ευρωπαίους ηγέτες.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για πιθανή απόρριψη της Ιταλικής πρότασης ο Πρωθυπουργός Κόντε τόνισε πως δεν θέλει να σκέφτεται τη πιθανότητα αυτή, όμως ολοκλήρωσε λέγοντας πως σε αυτή τη περίπτωση δεν θα υπάρξουν κοινά συμπεράσματα.

Μακρόν: Η Γαλλία θα στηρίξει ευρωπαϊκές λύσεις και συνεργασίες

Από τη πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, είπε πως η Γαλλία θα υποστηρίξει ευρωπαϊκές λύσεις και συνεργασίες, εντός της ζώνης του Σένγκεν και εντός του υφιστάμενου πλαισίου.

Ο Πρόεδρος Μακρόν συμπλήρωσε πως πρέπει να εξευρεθούν και λύσεις εκτός των συνόρων της ΕΕ, πάντα όμως με γνώμονα τις αρχές της ευθύνης και της αλληλεγγύης...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: