24.6.18

Εξεταστικές και γραβάτες...


Εξεταστικές θέλει για την συμφωνία στις Πρέσπες, ο Λεβέντης. Το είπε, το πρωί, στον Γ. Αυτιά. 
Προσφέρθηκε, μάλιστα -οταν η κουβέντα πήγε στις γραβάτες- να μάθει στον Αλέξη, πως...
να τις δένει κόμπο.

«Το λάθος που έγινε με το Σκοπιανό είναι ότι δεν έγινε σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παραβιάστηκε συνεπώς μία απόφαση το 1992. Γιατί η μόνη απόφαση που υπήρχε είναι η απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992 που απαγόρευε τη χρήση του όρου Μακεδονία. Χωρίς συμβούλιο αρχηγών ο Τσίπρας και χωρίς άδεια της Βουλής, γιατί η συζήτηση στη Βουλή ήταν για τη δυσπιστία όχι για το Σκοπιανό. (…) Χωρίς συζήτηση, χωρίς ενημέρωση πήγε και υπέγραψε. Φέρει ακέραιη την ευθύνη ο κ. Κοτζιάς. Τώρα που διαβάζουμε τη συμφωνία και βλέπουμε εθνότητες, γλώσσες, βλέπουμε επιτροπές που θα έρθουν να ψάχνουν τα βιβλία μας και βλέπουμε τα μύρια αίσχη. Τώρα πιστεύω ότι θα έρθει η ώρα που όταν πέσει ο Τσίπρας θα γίνει εξεταστική επιτροπή για ευθύνες του Κοτζιά και του Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Φέρει ακέραιη την ευθύνη (σ.σ. ο κ. Κοτζιάς). Εδώ δεν πρόκειται για κάτι μοντέρνο. Δεν πρόκειται για εκσυγχρονισμένη μορφή σύμβασης. Εδώ πρόκειται για μειοδοσία», πρόσθεσε.

Ο διάλογος της γραβάτας

Αυτιας- Ωραία γραβάτα βλέπω σήμερα. Είναι της μόδας οι γραβάτες.
Λεβεντης- Δεν μου την έδωσε πάντως ο Σκοπιανός. 
Αυτιας- Ο Τζανακόπουλος την έδωσε στον Τσίπρα τελικά. Του είχε πάρει μια μπλε και μια κόκκινη. Πήρε την κόκκινη, έτσι λέει το ρεπορτάζ. 
Τον κόμπο της γραβάτας τον δένετε μόνος σας, ή έχετε βοήθεια? 
Λεβεντης- Επειδή ξέρω πολυ καλά να δένω γραβάτες, θα καλέσω τον Τσίπρα να τον διδάξω. 
Να την δένει εύκολα και μόνος του.
Και ο τρόπος που την έβγαλε την γραβάτα ήταν άθλιος. Γιατι ο γιακάς έπλεε απάνω του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: