22.6.18

Ο καλός επαγγελματίας πολιτικός...

Η διαδρομή των πολιτικών δεν γίνεται πάνω σε ράγες. Τουλάχιστον όχι από όλους. Οι πολιτικοί ελίσσονται. Θεμιτό αν πρέπει να...
λύσουν προβλήματα και να παρακάμψουν εμπόδια. 

Αθέμιτο είναι όταν αλλάζουν διαδρομές και σταθμούς. Όταν πηδάνε σαν βατραχάκια στις όχθες της λίμνης, από κόμμα σε κόμμα και από ιδέα σε ιδέα για να μείνουν στην πολιτική. Για να κρατήσουν την παχυλή αμοιβή τους. 
Τότε, δηλαδή, που απροκάλυπτα, ωμά και κυνικά λειτουργούν σαν επαγγελματίες βουλευτές. Και οι σωστοί επαγγελματίες, οποιουδήποτε κλάδου, όταν η δουλειά δεν πάει καλά πρέπει να παίρνουν μέτρα, να κάνουν κινήσεις, να βρίσκουν άλλους προμηθευτές, για ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. Πρέπει να γρηγορούν για να μπαίνει στον λογαριασμό τους ο μισθός. 

Να κλείνουν παρενθέσεις (δεξιές, αριστερές, κεντρώες –οποιεσδήποτε) και να ανοίγουν άλλες διατηρώντας την προσήλωση στον στόχο. Ο οποίος για τους επαγγελματίες του είδους είναι ένας και μοναδικός: Ο ΜΙΣΘΟΣ!

Γιατί εδώ και πολλά χρόνια δεν μπορούν να γυρίσουν στη δουλειά που ήξεραν πριν αναβαθμιστούν αλματωδώς μισθολογικά με το βουλευτιλίκι. Να γυρίσουν και να κάνουν τι; Να γυρίσουν και να τους πάρει ποιος; (Εκτός βέβαια από το δημόσιο όπου η θεσούλα πάντα περιμένει).

Γι΄ αυτό, στο πολιτικό μας παρελθόν υπάρχουν πολλοί που με άψογη καιροσκοπική τακτική κινήθηκαν όπως βελόνα του ραδιοφώνου στην μπάντα των fm: από την αριστερή άκρη ώς τη δεξιά άκρη, αλλάζοντας σταθμούς και λόγο. Πάντα στην μπάντα της πολιτικής με το σύνθημα: «Γρηγορείτε!» γιατί χανόμαστε...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: