24.6.18

Ο Στουρνάρας «διέρρευσε» ότι δε σχολιάζει με... διαρροές...


Έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την κύρωση της συμφωνίας του Eurogroup, έχουν τοποθετηθεί και μάλιστα θετικά σε αυτήν όλα τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, παραμένει άφαντος και άφωνος.

Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, σήμερα...
αναγκάστηκε να κάνει τελικά την "εμφάνισή" του μέσω... διαρροών, παρότι στο μήνυμά του υποτίθεται ότι καυτηριάζει την τακτική των "διαρροών".

Πιο συγκεκριμένα, οι "κύκλοι" του κεντρικού τραπεζίτη σχολίασαν ότι ο διοικητής της ΤτΕ "θα απαντήσει θεσμικά και σοβαρά και όχι με διαρροές στις 2 Ιουλίου όταν θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία και θα την πάρει στα χέρια του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης".

Σύμφωνα με τους "κύκλους" του κ. Στουρνάρα, ο κεντρικός τραπεζίτης όποτε τοποθετήθηκε για την "καθαρή" έξοδο από τα μνημόνια ή για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, το έπραξε είτε μέσα από τις εκθέσεις της ΤτΕ είτε με δημόσιες δηλώσεις και ομιλίες του σε συνέδρια και εκδηλώσεις για την ελληνική οικονομία. "Με τον ίδιο τρόπο θα κινηθεί και τώρα και θα υπάρξουν εκπλήξεις στην τοποθέτηση του. Η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις. Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο Facebook". 

Πέρα από όλα αυτά περί "διαρροών" και "ασχέτων", η σοβαρότητα των εξελίξεων είναι τέτοια, που είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο το γεγονός πως ο διοικητής της ΤτΕ, επί της ουσίας ούτε καν χαιρέτισε, όπως του επιβάλει ο θεσμικός του ρόλος, την έκβαση του  Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Πόσω μάλλον που η Τράπεζα της Ελλάδος είχε εκδώσει κοτζάμ δελτίο Τύπου, για τη σύζυγο του ίδιου της του διοικητή, επιδεικνύοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά και χρησιμοποιώντας έναν επίσημο θεσμό για τις προσωπικές του υποθέσεις, ειδικά όταν αυτές ερευνώνται από τη δικαιοσύνη.

documentonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: