21.6.18

Η Ν.Δ. και η συμφωνία...

Κυριάκος ÎœÎ·Ï„ÏƒÎ¿Ï„Î¬ÎºÎ·Ï‚Η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια «κακή συμφωνία». Οπου όμως χρειάστηκε να δώσει περιεχόμενο σε αυτή τη γενική διατύπωση φρόντισε να συμπεριλάβει τα...
πάντα: τις πιο ακραίες εθνικιστικές κραυγές, τα συλλαλητήρια, το ακροδεξιό παραλήρημα, αλλά και την απόσταση από όλα αυτά με κριτική προσέγγιση όσων η κυβέρνηση συμφώνησε. 

Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του θα καταφέρουν να διαχειριστούν αυτόν τον πύργο της Βαβέλ. Το πιθανότερο είναι να πέσει στο κεφάλι τους.

Η Ν.Δ. δεν έχει σταματήσει να ζητά εκλογές και κάνει ό,τι μπορεί -όπως με την πρόταση μομφής- για να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης. Το ερώτημα επομένως που προκύπτει αβίαστα αφορά τι θα πράξει στην περίπτωση που καταφέρει να ανατρέψει τον κυβερνητικό συνασπισμό και τη συμφωνία στη Βουλή υποχρεωθεί να τη φέρει η δική της κυβέρνηση.

Από τις απαντήσεις που έδωσε στο σχετικό ερώτημα η εκπρόσωπος της Ν.Δ. ένα συμπέρασμα βγαίνει: «Μακριά από εμάς». Αφού θύμισε την υποχρέωση της Ελλάδας να κυρώσει τάχιστα τη συμφωνία, εφόσον η ΠΓΔΜ πράξει όσα προβλέπονται από αυτήν, πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που υποχρεούνται να φέρουν στη Βουλή οι κ. Τσίπρας και Καμμένος. Εμείς θα κάνουμε την επόμενη ημέρα το καλύτερο δυνατό για τη χώρα».

Από πού όμως προκύπτει πως αυτοί που θα τη φέρουν στη Βουλή, όπως υποχρεούνται, είναι οι Τσίπρας και Καμμένος; Το θέλει η Ν.Δ.; Αν, πράγματι, το θέλει, γιατί κάνει όσα κάνει; Εχει σκεφτεί άραγε την περίπτωση του ατυχήματος;

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η συμφωνία δεν είναι διμερής, είναι διεθνής. Φέρει την υπογραφή του ΟΗΕ και καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να τη γυρίσει πίσω και να μην την κυρώσει, από τη στιγμή που η γειτονική χώρα θα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Αυτό θα κάνει και η Ν.Δ. αν γίνει κυβέρνηση πριν από την κύρωση της συμφωνίας. Θα την κυρώσει. Το κρύβει όμως, δεν θέλει να το σκέπτεται καν, αλλά αυτό θα κάνει. Ας σταματήσει, λοιπόν, να παίζει ψηφοθηρικά με τη φωτιά του εθνικισμού. Δεν θα καεί μόνο η ίδια. Τη χώρα θα κάψει...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: