21.6.18

Σαν λέπρα...

Με την λέπρα συνέκρινε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τον λαϊκισμό, τον οποίο, όπως είπε, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταπολεμήσουν με μεγαλύτερο σθένος, αντί να...
επικρίνουν τις ενέργειες φιλοευρωπαϊκών κυβερνήσεων όπως η δική του.

Ο Μακρόν δέχεται πίεση από το εσωτερικό επειδή δεν δέχθηκε το πλοίο Aquarius που μετέφερε πρόσφυγες, μετά από την άρνηση της Ιταλίας να τους δεχθεί. Γεγονός που προκάλεσε φραστικό πόλεμο ανάμεσα στο Παρίσι και τη Ρώμη.

Σε επίσκεψή του στη Βρετάνη, μια ιδιαίτερα φιλοευρωπαϊκή περιφέρεια της Γαλλίας, ο Μακρόν κάλεσε τους «σχολιαστές» να πολεμήσουν εναντίον αυτών που «μισούν την Ευρώπη», αντί να επιτίθενται στον ίδιο.

«Τους βλέπεις να αναδύονται κάπως σαν λέπρα από τη μια άκρη της Ευρώπης ως την άλλη, σε χώρες που πιστεύαμε ότι θα ήταν αδύνατο να τους δούμε ξανά, σε γειτονικές χώρες», δήλωσε ο Μακρόν.

«Λένε τα χειρότερα και συνηθίζουμε σ' αυτό. Κάνουν προκλήσεις και ουδείς φρίττει γι' αυτό», πρόσθεσε.
«Κατηγορούμε τους Ευρωπαίους ότι δεν είναι ακριβώς όπως θα θέλαμε να είναι και ξεχνάμε να καταγγείλουμε αυτούς που δεν είναι πλέον σαν εμάς, αυτούς που μισούν (την Ευρώπη) και προωθούν τα σχέδιά τους».

«Συνηθίζουμε στα άκρα σε χώρες που για χρόνια ήταν φιλοευρωπαϊκές όπως εμείς και στο ζήτημα αυτό οι επιχειρηματικές, δημοσιογραφικές και πολιτικές ελίτ μας έχουν τεράστια ευθύνη», πρόσθεσε...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: