23.6.18

Διπλή ονομασία από Μητσοτάκη...


...και για το χρέος...
Από μικροκομματική οπτική γωνία και με έντονη νευρικότητα προσεγγίζει τις εξελίξεις που αφορούν το μέτωπο της Oικονομίας η Ν.Δ., καθώς υποβαθμίζει το...
περιεχόμενο της συμφωνίας του Eurogroup και συνεχίζει να αναμασά τις αναφορές περί “4ου Μνημονίου”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλιμακώνει αυτή την τακτική προαναγγέλλοντας -μέσω γραπτής δήλωσης- κατάθεση πρότασης στη Βουλή “για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και εκεί ο κ. Τσίπρας θα απολογηθεί για όσα δεινά έφερε στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά στα οποία συμφώνησε για την επόμενη μέρα της χώρας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέλεξε την οδό της... παρερμηνείας του χθεσινού διαλόγου ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο κ. Τσίπρας, υμνώντας τη φιλοευρωπαϊκή στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2015, χωρίς ντροπή ομολόγησε δημοσίως πως με το δημοψήφισμα έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια, χωρίς να τον ενδιαφέρει η έξοδός της από το ευρώ. 'Είχατε δίκιο' λέει τώρα στους πολίτες που πριν από τρία χρόνια απαξίωνε, ενώ διεκδικούσαν το αυτονόητο: την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη” τόνισε σε γραπτή του δήλωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όξυνε τη ρητορική του τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός “θρασύς και αλαζόνας, εξακολουθεί να προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Και αστειεύεται με γραβάτες και άλλες φαιδρότητες, ενώ θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις επιλογές του.”

Ο κ. Μητσοτάκης, ενώ μέσω Τwitter είχε χαρακτηρίσει “θετικές” τις αποφάσεις για το χρέος, στη δήλωσή του προτίμησε να κάνει... βήματα οπισθοχώρησης. “Η ρύθμιση που πήρε για το χρέος απέχει πολύ όχι μόνον από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της ήδη από το 2012”. Λησμόνησε δε πως η κυβέρνηση Σαμαρά είχε κηρύξει το χρέος βιώσιμο και πως η απόφαση του 2012 προέβλεπε μέτρα ελάφρυνσης στο απροσδιόριστο «κοντινό μέλλον, αν και όταν χρειαστεί»...

πηγη left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: