22.6.18

Πάει για ιστορικό ευρωπαϊκό ρεκόρ ο Παναθηναϊκός...

Αλλη μια χρονιά, άλλος ένας τίτλος για τον Παναθηναϊκό, που δίνει συνέχεια σε ένα ανεπανάληπτο σερί, 23 πλέον σεζόν με τίτλο! Η ισοφάριση του μυθικού ρεκόρ Ρεάλ και Μακάμπι και ο μαγικός αριθμός “24” που κυνηγά το...
τριφύλλι για να γίνει κάτοχος του απόλυτου ιστορικού ευρωπαϊκού ρεκόρ!

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρέμεινε στην κορυφή εντός συνόρων , ωστόσο αυτός ο τίτλος μετρά πολύ και για τη συνέχιση μιας μυθικής επίδοσης που τρέχουν οι “πράσινοι”!

Από τη σεζόν 1995/1996, όταν ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας, κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι και συγκεκριμένα πολλές… κούπες, με το φετινό πρωτάθλημα να σηματοδοτεί την 23η συνεχόμενη σεζόν όπου το τριφύλλι πανηγυρίζει τουλάχιστον έναν τίτλο.

Είτε με τον Μπόζα Μάλκοβιτς, είτε με τον Λευτέρη Σούμποτιτς, είτε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είτε με τον Αργύρη Πεδουλάκη, είτε με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, είτε με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, είτε με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, είτε με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο, η… σταθερά είναι η κατάκτηση τίτλων αυτά τα 23 χρόνια, με το σερί του Παναθηναϊκού να γράφει ιστορία!

Με αυτές τις 23 σεζόν με τίτλο, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα στο ίδιο διάστημα (1996-2018 με 37 τρόπαια) ο Παναθηναϊκός μεγαλώνει το ρεκόρ στην ιστορία του και την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, ενώ έχει ήδη πάρει θέση και στα βιβλία της ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Οι “πράσινοι” με το 23/23 ισοφάρισαν τις ιστορικές επιδόσεις της Ρεάλ Μαδρίτης (1960-1982 με 44 τρόπαια) και της Μακάμπι (1970-1992 με 44 τρόπαια) και πλέον τη σεζόν 2018/2019 έχουν μπροστά τους τη μεγάλη πρόκληση: Αν πάρουν τουλάχιστον έναν τίτλο, θα συμπληρώσουν 24 σεζόν και θα γίνουν κάτοχοι του μεγαλύτερου σερί τίτλων όλων των εποχών στην Ευρώπη!...

eurohoops.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: