29.6.18

Βαρέα και ανθυγιεινά...

Παρά το γεγονός ότι η Σύνοδος Κορυφής κατέληξε σε συμφωνία για το προσφυγικό, έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, ορισμένοι...
εκ των πρωθυπουργών που συμμετείχαν δεν ήταν και τόσο… ευχαριστημένοι.

Έπειτα από 12 ώρες συνεχών συνεδριάσεων, αντιπαραθέσεων και απειλών για βέτο στα συμπεράσματα από την Ιταλία, τελικά η συμφωνία επετεύχθη, ωστόσο ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δεν είχε ιδιαίτερη διάθεση.

Εξουθενωμένος καθώς ήταν από το ξενύχτι, παραπονιόταν στους δημοσιογράφους για τις… υπερωρίες που αναγκάστηκε να δουλέψει, ζητώντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι πρωθυπουργοί της ΕΕ να ιδρύσουν ένα… συνδικάτο ώστε να προασπίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα!

Μιλώντας στον δημοσιογράφο του EurActiv Γκιόργκι Γκότεβ, ο Μπορίσοφ ανέφερε: «Πρότεινα να φτιάξουμε ένα συνδικάτο. Τι εργασιακές συνθήκες είναι αυτές; (…) Εδώ και ορισμένες ημέρες, η προεργασία που έγινε σε όλα τα επίπεδα διεγράφη, και οι πρωθυπουργοί ξεκίνησαν από την αρχή. Αλλά ο καθένας έχει διαφορετικό επάγγελμα, ένας είναι δικηγόρος, ο άλλος ένας συγκολλητής, ο τρίτος ένας αστυνομικός και ξεκινάμε και πάλι να σχεδιάζουμε από την αρχή τα συμπεράσματα και φτάνουμε σε αυτά που πρότεινε η Βουλγαρία σε επίπεδο αντιπροσώπων…»

Ο κ. Μπορίσοφ, καλό θα ήταν να κοιτάξει πώς θα βελτιώσει τις εργασιακές συνθήκες των πολιτών στη χώρα του και έπειτα ας προωθήσει και την ιδέα του για ένα «συνδικάτο», για πρωθυπουργούς…

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: