24.6.18

Ψήφισε ο Ιντζέ...

Στην Άγκυρα θα μάθει το αποτέλεσμα...
Με ένα λακωνικό μήνυμα συνόδευσε ο βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, Μουχαρέμ Ιντζέ, την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Γιάλοβα από όπου και...
κατάγεται.

«Ας γίνει το καλύτερο για τον λαό και τη χώρα», είπε και πρόσθεσε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα από όπου θα παρακολουθήσει την καταμέτρηση.

Ο κ. Ταγίπ Ερντογάν θα ψηφίσει σε σχολείο στο Σκούταρι της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης όπου άλλωστε ψηφίζει πάντοτε. Ο απερχόμενος και τελευταίος πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ θα ψηφίσει στην Σμύρνη, ενώ όπως κάθε φορά ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ο εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν και ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα ψηφίσουν στην Άγκυρα. Στην Κωνσταντινούπολη και στο Μαιλέρμπεγι, θα ρίξει την ψήφο της η Μεράλ Ακσενέρ ηγέτης του Καλού Κόμματος

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ θέλησε να καθησυχάσει όσους εκφράζουν προβληματισμό για το αδιάβλητο της διαδικασίας λέγοντας ότι η ψηφοφορία συνεχίζεται ειρηνικά σε ολόκληρη τη χώρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφότου ψήφισε στην επαρχία Γκαζιαντέπ, ο Γκιουλ ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής, δεν έχουμε λάβει πληροφορίες σχετικά με οποιοδήποτε πρόβλημα στις εκλογές. Όλοι ψηφίζουν με ειρήνη».

Η εκλογική διαδικασία, πάντως, διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Πάνω από 38.000 αστυνομικοί, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και πάνω από 100 αύρες τηρούν την ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη ενώ σε όλη την Τουρκία έχουν ενεργοποιηθεί πάνω από 530.000 στελέχη ασφάλειας.

Για πρώτη φορά σε αυτές της εκλογές, μάλιστα, στελεχώθηκαν μονάδες με φορητές κάλπες που θα πάνε στις κατοικίες ατόμων με ειδικές ανάγκες για να ασκήσουν με ευκολία το δικαίωμα τους ως ψηφοφόροι.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα, για πρώτη φορά την ίδια ώρα σε όλη την χώρα, όπως αποφάσισε το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο με τον πρόεδρό του να εκφράζει την ελπίδα πως τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν πριν από τις 11:00 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: